La daya

Tja

Yuuck, jag har precis rört i en ost. Mina fingrar luktar... nej... inte ost... halvsurt. Och nej, den är inte gammal. Vet inte hur jag ska undra.



Idag har jag varit rätt spolad i toaletten. Tröttt betyder det just idag. Inte så att det på något sätt har synts, men det har känts, Och luktat. Låg energi - bränt batteri. Eller som sluttampen på en kolbit i grillen. Nej vad dryg jag är. Det är inte kul. Jag är så hemskt dålig nu.


Jag tänkte gymma efter joibbet, jag hade stängning, men se där var det något i huvudet som tänkte en vända till och det slutade med att ta bussen hem istället. Så när min buss körde förbi huvuddelen av min gata så tänkte jag, "Åh, här bor jag"....

Nu lät det förvisso ganska konstigt, men trygghetskänslan och på det sätt jag blev avslappnad i hela kroppen när jag insåg att snart får jag komma hem och få lite lugn och ro, var oövervinnerlig. Nu pratar jag på av bara farten så jag vet inte riktigt vad jag vill poängtera.

Men jag antar, att man inte alla gånger måste förmedla en poäng.

Nu har Frengen nyss åkt för att jobba, han var snäll och höll mig sällskap ett tag. Familjen är på middag hos Svedbergs.

Men nu ska jag styra min kompass mot sängen, för det är där jag bör hålla till nu. Men först fika.

Dröm fint...


Mystorsdag med bboo

Hehehehehe... hehe... hehehehee... hehe.. heh...hh...

Nu undrar ni

Mycket

Eller?...

Snälla.

Jag vill vara spännande...

Påminn mig alltså om att jag ska berätta en sak imorrn! Om n¨ågot som har med cyklar att göra.


Utöver detta, vi får se hur halvtaffligt det blir när jag ska försöka¨återberätta och försöka beskriva ett par personer som står mig nära, dom som hade med cyklarna att göra, personer som många förmodligen inte känner (förutom alla mina "visitörer") ett dugg faktiskt, trots att det nyss regnat. Men jag ska däremot, dock, göra mitt yttersta. Om jag får för mig att jag har tid och energi vill säga. För de e viktigt. För inlevelsen skull. Och sådan har man vanligtvis inte en sen fredagkväll. Men aja!

Ja just det, "utöver detta", introt syftar jag ju sklart på, så har jag åstadkommit lite knäpäng i stegen idag på jobbet (vi har nämligen hållit på att byta planscher hela dagen i stort sett), lite bok i sol under lunchen och så såklart lite spillning.

Hahaha... inte spillning i form av, ja äh. Ni är kloka, så det plingar i era knoppar nu.  Dom riktigt blommar ut, så smarta är ni. Fast jag menade spillning av te och vatten på mina ljusblåa mockaskor... Tål inte riktigt vatten dom va? Oimpregnarade också, givetvis. Jamen stort grattis och ha det bra Emma! På återseende tack och hej dubbla lager leverpastej.

Pust och flämt, det hela var ett stort skämt.

Men med mina magiska fingrar, har jag nu dolt det till en början hmska problemet. Det gick med andra ord bra.

Efter jobb och slit, kom Sofia oc vi åkte för att träna på helex, sedan var båda SÅ hungriga och nära att gå döden till mötes, på låtsas alltså (för barnen) och vi åkte in till "Sundsvallskärnan" för att hitta bästa ställa att slå oss till ro med varsin tallrik av något slag. Men det är ju vardag? Jamen just... även på mystorsdag så har inte matställena öppet särskilt länge. Ack och ve. Ringde pappa, fanns mycket grillade rester så vi knottade hem till mig och åt länge och väl. Lilla pruppfia min & jag.


Nu har tandkrämen torkat runt munnen på mig. Tror av någon väldigt konstig anledning att jag alltid kan göra två saker samtidigt, vilken jag absolut deffinitivt rakt inte kan! Kan inte uttryckas på ett bättre sätt.


Adjök



DAgen

WUU

Väl hemma efter en underbar dag, doppar jag huvudet i spindelnät för att plocka upp nyckeln som ramlat ner på marken. Klassiskt fenomen detta, såklart. Att det alltid ska hända nånting. Om ens bara nått litet. Men jag biddade inte sur för det, trots att jag blev nergeggad av kittlande tunna trådar sattsäga. Brorsan frågade om ajg skulle på halloweenparty när jag klev innanför dörren, men jag bara skakade på huvudet och ner hissades den fetaste spindeln ni kan tänka er... Om jag ska överdriva och fantisera lite vill säga... spinna vidare på de fåtal trådar som jag faktiskt hade sönder med min människoskalle.

Aja.

Den här dagen iallafall, det var den ajg vill nämna. Den har varit ganska perfekt?

Klev upp 05.47 för att vara exakt, slängde i mig frukost och for iväg på ett spinningpass 06.45. Gymmade en stund efter det och tog sedan en skön kalldusch för att komma i lagom tid till stan för att lämna in mina Miss Sixty jeans på knapplagning, äntligen... Mina nästbästa jeans... Stötte på en tutandes Frengen när jag smsade Linnea att stanna som jag såg påväg till jobbet hon också. Snart ringde han också upp och samtalade med mig under min vistelse på Hemköp för att köpa lite föda innan jobbet och fylla på med mer än en yoghurt efter träningen. 

Sen satte jag mig i solen och läste en bok (!?)* innan jag strax före elva paddlade uppför en av In:s rulltrappor för att jobba till stängning.

Åt lunch med Erika vid ån och myste och kom tillbaka ganska röd i fejset, solen verkade ta lite. Men de var ju bara upplyftande.

Sen ringde Rosanna precis när jag slutat och stötte sedan på David i bilen påväg från Hedbergskas basketplan, som vanligt då.


Gott mose

*
Har bestämt mig för att börja orientera mig lite mer i litteraturens värld, återigen. Var riktigt duktig på att läsa böcker när jag var liten, men desto sämre och sämre ju äldre jag blev. Vem sätter sig och börjar bläddra i en bok när man har tusen skolböcker att skörda. Vad som nu menas. Jaja, saken är iallafall den, att jag har fått för mig att jag kan bygga upp nån slags harmoni och söka avkoppling i min nya "hobby".

Har aldrig haft tålamod tidigare, men nu tror jag attjag hittat en bok som faller mig i smaken, för deckare är som ren blask och gammtrasa för mig. Alla likadana!? Uttråkande och långrandiga. AJA.

Får se vad det blir utav

Hat'


P.s
Va fint,. Jag har sagt hejdå två gånger nu... Snacka om att inte kunna släppa taget. Men senaste gången var påriktigt. Aja, hej då



Fan. Tre...

M

Nu ska Gustaf och jag gå ner och göra kladdkaka!

On my way out running

Var är din mobiltelefon? I fickan på mina mjukisbyxor
Ditt hår? Smörigt
Din mamma? Med pappa på Gotland
Din pappa? Men gud, nu minns jag ju inte...
Syskon? Lillebroor, bapapaaaaaaaaaa!
Det bästa du vet? Mat
Din dröm inatt? Basket faktiskt
Din dröm/ditt mål? Varför känner man att man alltid måste ha så bra svar på sånna här frågor!?
Din hobby? Basket och olika typer av livsmedel
Din skräck? Nej, det vet jag nog inte. Fast jag skulle nog inte uppskatta att vara fastbunden med massa hoppande kannibaler kring mig.
Var vill du vara om 6 år? Få se nu, hur gammal är jag då... Typ 25... Var jag VILL vara... Vid liv vill jag nog vara.
Var var du igår kväll? Hemma och fixade med stipendier
Vad du inte är? Road
En sak du önskar dig? Tablettask
Var du växte upp? Uppsala
Det sista du gjorde? Pilla på naglarna kanske
Dina kläder? Mjukisbyxor
Din TV? Hmm... jag har inte granskat den närmre...
Ditt/dina husdjur? Inga längre och det går ju att sörja för, men kanske bra för allergin
Något du inte har på dig? Strumpor
Favoritaffär? Oj vad svårt, jag måste säga flera. Will'ys, Monki, DNA, Nilsons, Carlings
Favoritfärg? Det mesta utom brunt och rött
När skrattade du senast? Igår tror jag? Jag har haft så mycket fokus idag
När grät du senast? Wow, de vet jag icke..

.
DE MÅ JAG SÄGA, Vad talangfullt, vilket hopkok! Nu är jag redo att pinna på med benen

 
See you later alligator, after while, crocodile (Det var Latrice som lärde mig denna, som var hos oss förrförra säsongen)

Kp's mejlbox

Min fisk dog för några dagar sedan. Den har typ levt i 7 år och haft ett mycket, Mycket värdigt liv.

Jag har läst sagor för den, matat den med exklusiva spigg, lånat vattentäta böcker åt den på biblioteket, lärt den åka wakeboard, investerat i ett vattentåligt headset så att den kunnat prata med sina oceanvänner, och självklart bytt tankar och värderingar om vartannat.

Ja, vi har lärt varandra mycket genom åren. Fisken och jag. Mycket har gått genom våra fiskhuvuden.

Och det är liksom nu jag undrar, vem det är jag ska leka lilla sjöjungrun med? Vem om inte fisken, ska nu representera Blunder. Vem ska nu stötta mig i vått och torrt, framförallt vått? Vem ska nu lära mig rim och reson? Vem är det jag ska diskutera redbarhet och världspolitik med?


Som ni märkbart märker... Jag behöver hjälp. Snälla Kamratposten, gör något åt min fruktansvärda situation.

Check it out

http://sttv.abcdn.net/abPlayer2/default.html?path=sttv.abcdn.net/TV-ARKIV/Nyheter&playfile=12270_Kampen_om_Guldtrofn_91215.pls&clipindex=0&offset=1.123


Och såklart, min tunga på bild

En vän

"men de är för att han är störd människa. de är därför du inte fattar, för ingen hatar dig, man kan inte hata dig. så gör man de, då är man störd"

Fantasy-löst

FRAMTID

Namn på barn - Wow, är det dags nu?

Vad vill du bli när du blir gammal - Pensionär

Drömjobbet - Oj det är för svårt ännu. Det är mycket som lockar


FAVORIT

Mat - ALLT

Sport - Basket

Djur - Liten gris och klyckling

Glass - Magnum. Inte is!

Nummer - 7 och 9

Årstid - Sommar, värme är min grej.


HAR DU NÅGONSIN

Skolkat - Nej

Sovit utomhus - Tält

Gråtit i skolan - Ja en gång, då Sune dog.

Spytt i skolan - Nej

Velat bli modell - Jag försöker ha realistiska drömmar

Gjort något dumt som du skrattar åt idag - Säkert!

Sett en död människa - Nej och tack för det

Använt droger - Nej, för bövölen...

Ätit sushi - Nej, men jag måste det va?

Retats - Ja, snälliga ret


THIS OR THAT

Cider/öl - Mjölk

Pepsi/cocacola - Läsk över huvud taget, jag vet inte jag. Jag tar troccadero i så fall

McDonalds/Burger king -  McD

Choklad/vanilj - Chocolate, oui oui

Jordgubbar/blåbär - Jordgubbsar

Kött/veg - Köttköttkött

Gitarr/trummor - Båda

Kakor/paj - ALLT


KAN DU

Gå ner i splitt - Nej, jag står på huvudet istället

Skriva med båda händerna - Ja... På tagnentbordet.

Blåsa en bubbla - Ja, och jag kan smälla den också
Ha dina ögon i kors - Ja ja

Nudda näsan med tungan - Ja


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN/DJURET

Du nuddade - Micra

Du pratade med - Mamma

Du skällde på - Det vet jag inte. För det var inget idag.


SENAST

Skrattade - Idag? Jag är väl inte bitter

Drog ett skämt - Nån halvtimme sen. Askul
Sjöng en sång - Igår


VAD

Vad ser man utanför ditt fönster - Jag övar på att titta i kors och snurra med ögonen, göra lopar, så jag ser inte så vidare värst bra nu. Men jag vet att min balkong är där.

Lyssnar du på musik just nu - Ja, på sputten

Vad har du på dej - Grå mjukisbyxor

Vad är det på din musmatta - Jag har trådlös mus så jag har ingen. HAHA, det, var, bara fult...


HAR DU NÅGONSIN

Blivit kallad hora - Nej

Ljugit om din ålder - Haha nej?

Bråkat utan anledning - Säkert. Man kan väl inte föregå med gott exempel jämt


HAR DU UNDER DEN SENASTE MÅNADEN

Druckit alkohol - Ja

Rökt - Nej, jag har aldrig provat

Shoppat - Oui
Haft sex - ?? 

Skejtat - Oh, det skulle vara något.

Bakat - Nej, men det skulle ha varit mysigt. Dega dega dega

Motionerat - Ja

Solat - Nej, däremot inte
Lett falskt - Eh, A




Karin ber mig le, och, det gör jag ju så gärna på beställning.


A


I datorn


Jag tycker om dig

Pappa sa att jag är farfars lyckopiller.

Jag berättade att han ringt och att vi pratat i telefonen samma dag som jag hade namnsdag. Han hade skickat ett brev på posten med massa kluriga frågor, precis likt honom.

Och jag vet att jag har sagt det förut, men han är den smartaste personen jag känner. Det finns ingen som löser korsord, trollar och skämtar som honom.

Det var säskilt när jag sa att om jag får en lucka i min planering, så ville jag komma och hälsa på honom och farmor. För det vill jag verkligen. Sen skämtade vi lite mer. Han är en fin man, min farfar.



Har dessutom rensat bilder från datorn idag, grejat med den trådlösa musen och klippt gräsmattan någorlunda. Resnsningen av bilderna var ingen rolig historia kan jag be att få tala om, en del oönskade minnen kom upp.



Ska bege mig downåt, Butta och Oscar kommer på fika snart.

Ta hand

Amen tjena tjena

Jag har en förmåga att driva och göra narr av mig själv, framföralt tänker jag här på bloggen. Anledningen till det tror jag inte, eller jo kanske, vem vet, är riktigt frivillig. För hur artigt vore det att sitta och göra så mot personer som inte kan försvara sig. Inte så värst skojigt vad jag tycker.

Däremot inte sagt att jag över huvud taget någonsin brukar försvara mig själv här.

Jag är rätt så hård mot mig själv emellanåt. Men det är det som är småroligt, ibland åtminstone. Fast sen kan det ju vara en risk med det ocksåp, när kanske bara jag vet när det är på skämt eller inte. Och oftast är det ju det. 

Så några särskilda skönhetslyft av mig själv tror jag minsann inte att jag brukar syssla med här inte. ICKE!

För jag menar, hur skulle det låta? Om jag plötsligt skulle sitta och berömma mig själv, lägga in puschningar och börja ge mig själv dagens rosor här på bloggen. Jaa... Det vore ju nått... "Hej och hej alla glada! Idag tilldelar jag mig själv ett stycke blomsterarrangemang, eftersom jag anser att jag helt enkelt förtjänar det"

Nu menar jag inte alls att gå emot Blondinbellas principer om att inte vara rädd för att tycka om sig själv och skriva: "Oj vilken pudding jag ser ut som idag" eller något liknande. Fast nje nja, nån måtta tycker jag väl ändå att det må vara.


Oww... vilket jävla skitinlägg.


Jag tror jag ska blunda och låtsas som att det inte finns. Och det är perfekt, för då kan jag passa på att somna samtidigt.

Hejej!








Hej

AKILLIEESSSSSSSSSS! EEEEEEEEYYY

HELA tiden. Det är Daniels oerhört, maximega, übercoola sms-signal. På en ooohh så icke låg nivå. Blö...

Har mått helt okej idag, men jag måste ta en alvedon nu. Annars kommer jag inte komma någoj vart ikväll. Det skulle vara skönt att ha två frusna ärtpåsar nu. En på huvudet, och en på bröstet.

Det är kvavt överallt? På jobbet, på bussen, i mitt rum. Det är ett utav det värsta jag vet, vi får väl se om det blir bättre nu när jag öppnat balkongdörren.

På biussen var det ka,ta,strof! Jag satt och kippade och sökte efter friskluft och önskade att åtminstone en liten vindpust kunde få träffa mig i ansiktet. Det luktade surt, gammalt! Jag tittar upp och ser två gamla russin framför mig, varav den ena ser måttligt less ut och jag är Så nära att börja asgarva.

Det får man inte. Så jag håller hårt i skinnet. Försöker att inte inandas aromerna jag misstänker att det är just dem två de sumpiga lukterna pyser ifrån. Jag kan nästan se ångan. Nej. Fy.

Nehopp, kanske ska ringa bärgningsfirman snart. Annars tar jag mig somsagt aldrig härifrån. Det är ganska märkbart att nån lånat mitt huvud och sopat banan, för att sedan sätta tillbaka det, kvaddat och smutsigt. 

Adjökens


OH NO

Jag är såhär fenomenalt hjärnfloppad idag. Den är som en stor potatis. MIn hjärna alltså. Det kommer inte ut  några tankar alls, har vi tur så sprakar det till lite bara. Och det är i så fall positivt, att den åtminstone försöker återupplivas.

Im a fighter. Sattsäga...

Klockan är snart åtta, och jag har känt mig onyttig hela dagen, inte bara matstavligt, utan aktivitetsmenat också... Det enda jag kan komma med är att jag var på en fruktansvärt trött tur på stan idag med Karin för att uträtta några ärendemåsten. Och ni vet hur det är med måsten... Och bättre var det inte att jag såg ut som en urtvättad fårskinstoffel. Sen hjälpte det ju inte att jag blev oerhört varm heller.



Snacket om potatis där uppe gjorde mig hubgrig, så jag går ner och tar mig en fikapaus från det här ofantligt jobbiga grisbloggandet


Kalas det här ser ni

P.s Ooo, det hundrade inlkägget såg jag ju nu. Fantastiskt, och löjligt

Kommer hem ikväll

Mail från pappa

Hej du!  

Printat och klart! Mamma gick på stan førsta dagen. Dag nummer två praoade mamma som tonåring, d v s somnade om efter frukost och "studsade upp" (øverdrift) klockan elva... Middag hemma båda dagarna och tid att prata med varandra lite mer æn vanligt.  

I dag ær det strålande væder hær. Jag vet inte vad mamma har tænkt sig men, jag tror nog att hon underhåller sig sjælv med lite læsning, promenad o s v.  

Puss - vi ses på fredag!

Joshua Radin - Only you



SKALLEN

Hahahahaha.

Lovisa, det var skallen Ludvig rakade. Vet du hur snyggt det blev eller!? Det är så han ska ha! Hehe, jag har till och med massa bilder från processen!

Middag

God afton.


Jag och Annika pratade lite om "arbetsskador" idag. Jag har ju tidigare nämnt att jag gärna söker kontakt med folk på både stan och gymmet för att heja, men kommer för det mesta på mg själv. Eller för det mesta, jag har tursamt nog ännu inte hunnit säga något, men öppnat munnen för att vara på god väg... att jag har. Sen skämtade vi om att det skulle gå så långt att man började fråga folk: "Ehh, behöver du hjälp?" 

Det vore snyggt.

Nej mina okändingar, sen har jag Ludde och Daniel lagat Gör-God mat, grillat osv, våra egna specialiteter. Vi käkade och var klar vid halv 9, dukat undan och stökat. Och ni sitter killarna och tittar på TV, jag ska snart chasa iväg dom, kanal 6 finns uppe också. För jag ska titta på So You Think You Can Dance och njuta njurarna av mig. Det är så bra. Så bra. Jättebraaaa...


Daniel oc Ludde, som rakade sig för någon dag sedan! Bidde väldigt bra!


Nej nu kissar jag på mig här.

Så toa först, sen skafferititt, och bam ner i soffan. Kanske kokar mer te. Måste avvänja kaffe. Måste måste måste.


 


Tarzan





Linn och Frida

Hej Kaj - hallå Börje (och jag som så länge trodde dom sa Bojje...)



Mina smågrannar var förra sommaren i full fart med att leka med sina walkie talkies som dom pratade i hela tiden. 
Frida är vid trädgårdslandet och Linn någon annan stanns på tomten. Jag kan iallafall inte se henne. Men vi fick sannerligen alla ta del av deras nya leksaker.


Linn börjar fråga Frida var hon är någonstanns?

"Jag är vid trädgårdslandet!"
sa Frida klart och tydligt.


Linn - "var är du någonstanns???" (igen)


Frida - "Jag är vid trädgårdslandet!!!!!!!!"


Linn - "Men, var är du?" (ännu en gång)


Frida - "JAAGG..ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ.RRRR..VIIIIIIIIID...TRÄÄÄÄÄÄÄD..GÅÅÅÅÅÅÅÅÅRDS..LANDEEEEEEEEET!!!"


Malin (deras mamma) - "MEN FRIDA DU BEHÖVER INTE SKRIKA!"


HAHAHA. Jag tror Linn behöver kolla hörseln, och Malin tänkte på att leva som hon lär. Hahahaha



Men jaaaaa, var det inte bedårande så säg... Fast öronvärk, säg det ännu mer. Men de var mer rofyllt än någonting annat.
Vi lekte själv väldigt mycket med våra walkie talkies när vi var yngre, då lekte vi ganska ofta på rymmen. Vi hade jätteroligt med de där prylarna faktiskt.


Dags att gå ner och köra lite bacon. Had

Som smord

Jaha, hej.

Jag har nyss blivit fotbadad och fotfilad. Ska bli smord snart. Sprang egentligen bara upp hit för att hämta salva.

Jag är trött som en mås idag. Har varit hela dagen. Lite grinig, lite lättirriterad och lite lättstött. Vanliga bieffekter från sömnbrist med andra ord.

Man kan ju sattsäga inte gå ner i brygga varje dag






Gott mos

P.s

Hallå skansen

Jo, apropå det här med taket i förra inlägget nu då.

Bortsett från att jag själv för ovanloghetens skull slog huvudet i det, så kan jag nästan lova att precis alla som är hos mig för första gången lyckas slå huvudet. Självklart är det dom gånger det råkar vara människor jag inte tycker så mycket om som jag håller tummarna extra mycket för att dom ska slå det så hårt att de inte vågar komma tilbaka. Ehehe, jag är bra elak nu.

Givetvis så är jag inte allvarlig. För jag har sagt det förut och jag kan säga det igen, det finns nog ingen jag inte riktigt tycker om. Sen att det finns personer som beter sig väldigt speciellt eller kanske inte har alla hästar hemma, det är en annan sak.

Jaja. Iallafall.

... Snarare är det så att när någon helt väntat slår i huvudet, så ska jag varje gång försöka rädda den här personen ifrån att skämmas. För vissa gör det, lite halvchockade sådär, medan andra inte bryr sig så myclet förutom att de eventuellt ger ifrån sig ett litet skratt. För jag är så pass van, att jag själv knappt reagerar längre. Men konstigt nog lär jag mig aldrig att förvarna heller. 

Jag har nog helt enkelt inte lärt mig hur lätt det verkligen är att inte se saker.  

Stackars huvuden, jag tar på mig det här. Förlåt alla, som nu någongång varit hemma hos mig och varit närainpå att plantera en bula i pannan.

Kaffestund

The roof is on fire

Har skjutsat killarna till gokarten och varit en sväng på stan. Men fann inget mer intressant än ett par skor som jag la undan tills imorrn. Jag hoppas samtliga hade block och penna, för det där vill jag att ni kommer ihåg.


Igår lyckades jag slå huvudet i taket. Precis, jag har vuxit över 2 meter till. 

Fast på riktigt så är en liten bit av mitt tak "snetak". Jag har liksom inte slagit i mitt ananashuvud där på åratal? För det första, varför skulle jag stryka omkring misstänksamt nära väggen? Och för det andra, jag har vid det här laget full koll på vart nånstanns vid väggen på golvet man kan gå upprätt. Men det hade jag uppenbarligen inte igår. Jag tror att jag skulle lägga ner något i byrån bredvid sängen då det plötsligt tog stopp.


Jag medger att jag blev lite chockad, men klok och förnuftig kvinna som jag är, la jag ingen mer vikt vid den incidenten.

Ja, jag säger då det. Vad skulle jag göra utan mig själv?




Ska dammsuga lite och duka nu. Lika bra att pssa på att rensa alla lådor i skrivbordet också, det ska bört.

Take Care

Yehej

Då jag kom hem igår måste jag ha varit i en annan värld. Kanske i Alice i underlandets. Svårt att veta.

Jag ska alltså ha klivit över en stor kartong som stod mitt i min dörr, utan att jag märkt någonting. För sedan när jag ska gå ut så undrar jag vem fan som har ställt den där. Och mamma och pappa har gått och lagt sig.

Jag sliter försiktigt upp kartiongen som har en följesedel från elgiganten fastklistrad på sig och det visar sig vara de vita högtalarna och baslådan som inte skulle komma till butik som pappa då alltså oförvarnat skickat efter.


Nu har jag precis kopplat ihop dem till datorn och provspelat!

Känns bra känns bra.

Men nu, jobbbbbbbbbp

Andas in, andas ut, ge upp

En Kinakvinna
och hennes väninna,
klev idag ombord på bussen,
för att således betala den kommunala skjutsen
Upptäcker dock till sin stora skräck,
att hennes busskort är tomt väl på däck


oj Oj OJ.

Vad hon göra nu??

Med sitt ack så tomma busskort. Till och med -1 kr har hon åstadkommit, denna stackars medelålders Kinesiska. Givetvis betalar hennes vän, men såklart måste hon dividera, spela förvånad och småchockad inför busschauffören. Jag kan inte med ord återberätta vad hon sa, hur hon sa det och hur komiskt det var, men hon gjorde mig så illa tvungen att med all min kraft bita ihop läpparna för att hindra dem från att börja fladdra ut i något som skulle varit dagens asgarv.

Fascinerande att så många "folk", som vanligt då de piper när de inte har pengar på busskortet, måste berätta en kort historia om det. Ganska intressent faktiskt, för oftast fattar de ingenting, det var ju just fullt? De hade ju för bövölen 100 kronor på det och enbart hunnit åka 2 gånger sedan dess! Detta står de och konstaterar och jag vet inte, försöker övertala busschauffören om detta enda tills bussen börjar rulla. För visst ja, jamen vänta! Klaaaart. Om ni spelar paffa lite till, så fyller de nog på med några medlidsamma kronor.

Äsch.

Jag menar bara på att det inte tjänar någonting till.

Nu ska jag sovsa!



Hehehe



Obussig kille i bussen

Det var en gång...

... Då jag nästan stod längst bak i bussen eftersom det inte fanns några sittplatser. Av erfarenhet vet jag att man gärna ska fortsätta bakåt, så det var givetvis vad jag också gjorde, men däremopt inte enda längst in i bussen så att jag skulle vara tvungen att göra näsavtryck på bakrutan. 

Det va inte överdrivet med folk "ombord" så jag fann det högst onödigt att flytta mig allra längst in då alla de andra gott och väl fick plats. Ändå, blir en man uppenbarligen irriterad på mig när han är "tvungen" (egentligen verkligen INTE INTE ALLS) att klämma sig förbi mig och över min träningsväska som i princip är mitt i gången där jag räknat ut att ingen kotte i själva verket behöver, eller har behov av att gå. Jag kunde heller inte rå för det, då den är stor och tung och jag inte riktigt kände för att stå med den i mina armar hela vägen hem. Dessutom förstod jag för fem öre inte vad han hade bakom mig att göra, då han skulle stått perfekt framför, enkelt med en meters mellanrum. Precis då han kommit förbi säger han ungefär: "Jag förstår inte hur folk kan vara så pantad att de inte flyttar efter och ställer sig längst bak i bussen".


Jag undrar verkligen om jag ser ut som en pet-flaska. Och jag som inte ens dricker läsk, vad tråkigt. Dock brydde jag mig inte, jag kommenterade inte heller utan log åt Daniella som också hört allting. Sen vända jag mig om, erbjöd honom min sista segaråtta, klappade honom förstående på lillskallen hans och log mitt allra finaste leende.

Nej då. Men jag accepterar att folk har dåliga dagar. Men det är ju aldrig försent att försöka göra dom bättre. Dessutom så förstår jag inte varför man inte istället klappar personen man önskar ska höra eller veta något särskilt på axeln och säger det direkt till den. För självklart hade jag flyttat efter, om det nu var ett måste för honom av någon oförklarlig anledning.



Nej mina damer och herrar, nu ska jag gå viadre i livet och klappa mig själv på magen, jag är rätt så mätt.

HAO


Urpysen

Hej alla jättedumma

Min energi har pyst ut. Jag är så trött så jag skäms. Jag är grinig och otålig. Vilken tur att Rosanna är så förstående, samtidigt som jag överöste henne med ursäkter för att jag var så trött.

Jag välte nästan omedelbart omkull här i soffan då jag kom hem efter att ha stökat lite och stekt sparris och gjort te. Och nu ligger jag här, med öppen mun, dregglar lite, önskar att jag hade en nödknapp så att någon kunde fylla på min tekopp, stoppa en extra kudde under nacken och gärna, fått mata mig med vindruvor och diggestivekex med massa ost.

Jag tror jag ska sätta upp plakat och lappar där jag söker efter en frivillig uppassare. En med massagekunskaper ska jag komma ihåg att skriva till.

Klev upp strax för 9 imorse för att ta bussen in till stan och gymma i 1,5 timme. Sen mötte jag Rosanna för en sväng på stan och fick superhygglig skjuts hem vid tre. Ikväll ska vi till Johanna på middag, de andra ska väl ut sen, men jag astår ikväll. Det kommer ju fler gånger.

Nej nu ska jag dö lite, sen ska jag uteruppstå.

Jag menade inte det jag sa i början föresten... Ha en bra regndag.

Lunkar

Sitter och sjunger!  Är ensam hemma förstår ni. Det är då man passar på att göra sånt. Sjunga, gå runt naken, gå runt och småäta utan att någon bryr sig om att man smular, ta något danssteg när det faller en in. Jaa, man pysslar lite helt enkelt.

Jag tycker om att hålla till i köket. Där känner jag mig hemma. Det är min area, här hemma. Inte för att det är jag som står för mat varje gång, men jag är trygg där. Det är där jag finner min stora kärlek här i livet, FÖDAN. Japp, puss! Där ser jag ofta till att det är fint, undanplockat, ingen disk, torkat, rent och fint. Då känner jag harmoni, en sjuhelvetes balans.

Det är nu inte alla vet om jag är skämtsam eller inte. Visst är det spännande? Jag vet. Men jag understryker tjockt min kärlek till mat och ordning och reda.

OOH, nu kommer Fredrik Snortare och Cecilia Synd på Spotten igen, det är faktiskt riktigt riktigt bra. Petter har bra texter, vare sig man vill tycka det eller inte. Det har brorsan sagt. Jag försöker lära mig den utantill! Det går frammåt, så nu dansar jag lite med ett kex i handen. Precis som man gör när man är ensam hemma.

Ännu en jobbdag har passerat. Kom hem strax efter åtta och slängde ner mig med massa fika i soffan direkt efter att jag lagt undan basketbollarna så de inte skulle bli blöta ute.

Man blir lite halvtrött och slut efter en heldag. Jobbar på Esprit under sommaren där jag för övrigt stortrivs. Sen blir man halvt som halvt hjärntvättad av jobbet också om man har tillåtelse att säga så. Just nu söker jag kontakt med alla människor på stan såväl som gym för att säga hej. Så om en främmande tjej hjar på dig, så finns svaret här. Yrkesskada. Det lät ju till och med proffsigt...

Som på Donken då man itne hunnit dricka under hela passet... I slutet av arbetspasset parkerar hjärnan under armhålan, den strejkar kan man säga och man börjar säga konstiga saker. Man rör ihop fel fraser vid fel tillfällen. Ger tillbaka växel och säger: "Hoppas det smakar bra". På ICA affären säger man väl framme i kassan till kassören: "Hej och välkommen".

Det är ju inte direkt så att jag ställer mig och börjar förklara mig för dessa människor hur läget är. Jag skrattar mest bara åt mig själv, sen går jag. Säkert har jag köpt en banan.


Alla lampor som tänds behöver inte vara genialiska

- Emilia (Väldigt lycklig, hon har löst det!) : "Jaa! Visst gör man kaffe av russin?!"


...



...


...

Min mammas mamma

Min mormor är en person som har en viss förmåga att kunna ge ifrån sig fina ord och kloka råd.

Jag kom över några gamla grattis- och studentkort alldeles nyss.

Samtidigt som hon överöser mig komplimanger i dessa kort, så är det så synligt att hon verkligen känner mig och vet vem jag är när jag läser dom. Och då menar jag såklart inte det ytliga, utan det som finns här inne. I mig då liksom.

Jag trodde kanske inte att det var så lätt att förstå och känna någon så bra om man inte umgås väldigt intensivt, såsom man uppenbarligen kan göra. Fast i och för sig, människors rätta jag brukar alltid lysa igenom, om inte på en gång så ganska snart. Och hon är ju trots allt min mormor, klart hon känner mig. Men, jag vet inte. Jag förundrades iallafall.

Det roliga med dagens samhälle tycker ändå jag är att folk tror sig veta så oerhört mycket om många. De kan diskutera och kommentera en person de inte alls visar sig känna. Det har bara baserats på rykten och skit från, jaa.. från vadå? Det är det ju säkert inte ens någon som vet.

Och då man ifrågasätter varför de säger och tror så, så får man alltid halvtaskiga svar som ungefär: "Jamen, man har väl hört", "Men det ser ju ut som så", "Jamen hon eller han är ju det". Ofta så har man säkert alldeles för lätt påverkats av en annan kompis som av någon anledning har något emot den här personen, för alla kan ju såklart inte tycka om alla och vara vänner, det förstår väl jag också. Men bara för att två personer har bråkat eller inte kommer överens så ska deras kompisar börja tycka illa om varandra också. Såklart. Nej jag tycker bara det är så jävla löjligt så jag vet inte.

Men det är ju den världen vi lever i, eller hur.

Inge mer funderingar på det här nu. Jag kom bara igång lite och flög iväg.

HEJ







Fishermen

Halllleeeew







Igår åkte jag ner till båthamnen och joinade Johan och Jansson i sitt fiskande. De hade tydligen redan stått där i 3 timmar då jag kom ner med kaffe till dom. Men som tur var la dem så småningom ner och så gick vi och trampade lite på min segelbåt som låg några stenkast därifrån.





Johan och jag dansade över på båten, men Jansson hade lite mer problem med hur det skulle gå till att ta sig upp på den. Men efter några råd och hänsvisningar, klarade även Andreas av det.




Sen racade vi till macken, köpte godis och åkte hem till Johan för att laga ris med soja och titta av filmen Baseketball där jag sov de sista 20 minuterna.

Sen var det raka vägen hem, jag upptäckte bilen med ena bilrutan helt nere då jag kom tillbaka. Jag verkade ha glömt att styra upp den efter att ha pratat parkering med Jansson... Aja, ingenting stulet iallafall. Men måttligt farligt.

NEHE, nu ska jag gå och ta en vals med tandborsten och laga mat till mor och bror. Sen ska jag vinka farval till brorsan som ska tillbaka till Norge och jobba lite med far min.

Hösss

Litt bilder






...

Det är inte kul längre...


Kära mamma

Mamma gick nere och pratade. Men inte med mig iallafall, för jag satt uppe.

Mamma: "Lilla kära lilla kära", är det första jag hör...
"Vaa?" ropar jag uppifrån.

Mamma: "Jag pratar med en fluga!"
Jag: ...?
Mamma: "Han håller på att svimma"
Mamma: "Han flög rakt i ansiktet på mig!"

HAHAHAHA


Petter

Fredrik Snortare och Cecilia Synd


Imse vimse

Woooop

Om jag säger att jag är trött, så träffar jag nog fler. Även om jag faktiskt tog det lugnt på gatufesten i torsdags och bara körde på fredag lördag.

Jag fick just syn på världens läbbigaste spindel från ingenstanns. Den sitter på ett konstigt ställe på min skrivbordslampa. Jag vet inte, men jag tror att den har tagit självmord. Så nu kommer det regna imorgon! Den har en hel del väv kring sig. Gud va jobbigt, nu måste jag alltså ordna med en begravning. Vilken tur att jag och Amanda googlat på vett och etikett kring klädsel och dylikt på begravningar. Snacka om sparning på energi.

Jag har egentligen aldig varit rädd för spindlar och småkryp. Skrik djurvän och jag får jätteont i öronen och känner mig dessutom hemskt träffad (jag tycker av någon anledning inte om det här uttrycker egentligen). Enda sedan jag var liten kunde jag mitt under en promenad få syn på en myra eller vilket småkryp som helst och plopp bara sätta mig ner. Jag menade inte att jag gör det fortfarande.

Åh, nu rörde den på sig, den är inte död alltså. Jag är så illa tvungen att bevaka den, dom är så snabba de där åtta-bens-bemannade krypen. Jag skulle rakt inte uppskatta att få den innanför tröjan. Det enda djuret jag skulle kunna döda är mygg, jag vet inte varför jag just valt ut dem men, det kan jag.

Det enda jag tror jag är lite avskräckt ifrån är hajar. Att vara i havet med en hungrig haj skulle kännas fruktansvärt maktlöst. Det är det värsta jag vet, att inte har koll på läget och kunna kontrollera saker. MAAAAAAAKT!

Ääeerå. Scheemtåsido.

Efter att jag vaknat idag gick jag ner till stan och köpte McD-mat åt mig och Erika och så begav jag mig till henne för att mjukas i 3 timmar innan jag kvart över fem tog bussen hem.

Hjälp som sjutton, den har intagit en hotfull position och det ser ut som att den har två betar. Nu ryser jag faktiskt, herre gud. Vad nuuu då. Jag måste ha blivit känsligare på äldre dar. Nej, nu vill jag gå härifrån och låtsas att den inte finns.




Sms-konversation under en svettig väntan i McD kön

Jag: Vilken jädra kö
Erika: Mys ;)
Jag: Ja gud, jag fick sån myskänsla att jag började kela med killen i kön bredvid. Men nu är jag snart klar iaf!


P.s Vem var det som kom på "Imse vimse" spindel? Vad betyder det? Konstigt hittapåord.

D.s Nu rör den på sig ännu mer. Håret har rest sig på mig. Nu flyr jag.

HEJ Dåååååååå


Somliga kör mer än behövligt

Hallå Latjooos!

Dags att uppdatera, tycker ni inte?

... Vilka tror jag att jag prata med egentligen, "ni"? Det är ju störtlöjligt. Pratar till en skara människor som jag inte alls vet vilka de är, eller om de ens lyssnar. Phh. Det var som fan.

Man ska inte svära. Särskilt inte jag, eftersom jag eventuellt borde föregå med gott exempel när vissa tror att jag är kristen. Eller okej, den enda som trott det var LInda av någon anledning. Hon tycker väl att jag ser oskyldig och oskuldsfull ut. För jag menar, det är ju alla troende kristna! Bara så att ni vet.

Fast visserligen är jag döpt, och konfirmerad... Men tror jag på Gud? Nääääää. Men däremot utnyttjar jag mer än gärna Guds namn i mitt språk. Jag vet inte hur många användbara fraser innehållande det ordet jag besitter. MÅNGA!

AJa, annars då? Jovars, trevlig resa på bussen hem från jobb, gym och dylikt. Busschauffören trodde han var rysligt charmig, vilket han kanske var till viss del då han i varje rondell körde två varv. Sen till råga på allt, vred upp musiken på hög volym och flörtade hej vilt med de äldra, oerhört lättcharmade damerna som satt och klev på bussen. För som de fnissade och blev till sig. MEN, jag njuter. Jag glädjs med gammelfolket då jag ser att de fortfarande har energi för två. Grattis. Alla har inte det.

Men det värsta jag tror busschauffören gör är att säga "Hej Raggar-Hilda" till en fullvuxen kvinna som stiger på med 1 dm utåtståedne valkar på vardera höftsida, iförd pirat-militärbyxor och ett rödprickigt linne till, snäppet för kort så man ser hela kalaset. JACKPOTT!

Det hela avslutades med ett fint tal i mickrofonen: "Tack för att ni varit så trevliga, god jul! Vi syns på gatufesten på lördag!"



.....
....
....
....
....
....


Vad är det meningen att jag ska säga?



RSS 2.0