HÅLL KOLL

Imorgon kommer det ett inlägg!?


GLAD TACKGIVELSE

HAPPY THANKSGIVING!

THANKSGIVING COMING UP

Jag kommer snart!

Det är mycket nu med Thanksgiving och minijul! Hmm, jaa... Måste komma på vad jag "ska säga" att jag är tacksam för.

Vi körde en prövningsrunda igår vid matbordet här hemma... Mason och Maya sa mycket bra saker! Även Michelle sa att hon var glad över en fin familj och att alla var hela och friska, precis såsom min mamma skulle sagt. Sen är det jag, men jag passar och säger att jag måste få fundera, eftersom jag tycker att det är en sån stor fråga med ett viktigt svar. Sen kommer Stu... "Jag är tacksam över att vi har haft en varm höst"

...

...

Vi börjar garva för att det skar sig så mycket jämfört med vad alla andra sa, känslosamt och fint. Sen kommer han med en varm höst lite sådär från ingenstanns.

Nåja, alla har sina egna glädjehöjare.

Nu ska jag åka och träna, sedan måste jag springa runt på massa ärenden! Trevlig mittiveckan!


PETA I NÄSAN

(Juli 2009)

One day at work.


En kinesisk kvinna (detaljbelysningen kines har egentligen inget med den korta storyn att göra) kom in med sin gamla kinesmamma i butiken.

Kvinnan jag utgår ifrån är dottern, ser jag till min stora förskräckelse grovpetar sig i näsan. Och jag menar verkligen iii II iiiiiiiii näsan. INTE utanför och INTE diskret för ett fläsk.

Jag kan bara föreställa mig mitt ansiktsuttryck och mina ögon då. För ni vet, när någon gör något utstickande eller vidervärdigt, så kan man automatiskt få det där stirret i blicken, hur oartigt den än kan se ut. Och jag som inte ens är känd för att glo, vad jag själv är medveten om iallafall, sådant vet man om sig själv. Jag funderar ofta över hur odiskret och klantigt andra kan titta eller bete sig. Jag säger med detta inte att jag är felfri. Det kan ni slå fast, men låt mig iallafall berätta.

Det är ju ganska klart att jag varit med om extra klumpiga vänner med åren, och säkert har man paddlat baklänges själv någon gång också. Vissa har ju då alltså en tendens att kläcka ur sig en kommentar eller påpekat, likaså pekat på något alldeles för tidigt.

I en sådan situation, när man själv inte alls haft någon åsikt eller önskat sig vara neutral, det är i en sådan situation man säger: VAA? URSÄKTA NU HÖRDE JAG INTE VAD DU SA? Bara för att verka någorlunda utanför det hela eller vara lite "omed på noterna". Usch, just sådana där saker är mitt värsta. Jag vill inte delta.

Jaha. Just ja, den där kineskvinnan. Hon petade somsagt näsan av den grövre varianten. Men klart som korvspad att man kan glömma bort sig och komma på sig själv med att peta trynet bland folk. Människor är vi allihopa. Men när hon sedan börjar smula med kusarna för att få bort dem, så de med all världens sanno0rlikhet ramlar ner på golvet så tror jag till och med att kottarna i mitt huvud klär av sig själva. Sedan återgår hon till det groteska petandet igen, helt i sin egen värld och växlar med fina mellanrum mellan pet och smul, samtidigt som hon går och tittar på kläder.

Och där står jag.

Gapar.

Öppnar nog munnen och gapar lite till. Funderar lite.

Vilken grad i äckelskalan kan jag uppskatta det till?

Dom går, och jag står kvar.

Blinkar några gånger.

Sen står jag där. Som fastfrusen, tills larmet går.



Sen var jag ju såklart tvungen att ringa och bertta den oerhörda nyheten, dagens trauma, för mina vänner!


TRUMPETMANNEN

Är ni redo för trumpethistorien som jag så länge nämnt men aldrig kommit till skott med?

Jag hoppas jag inte byggt upp några förväntningar, ta bort dom i så fall.

Vi var bara down town en helg, jag My och Anne-Sofie när jag var tvungen att pysa hem lite tidigare. Nu minns jag förstås inte vad jag skulle göra, men jag stack iallafall! På väg tillbaka till metran, passerar jag den här mörkhyade, vackra gamla mannen som står och spelar trumpet på gatan. Han är stilig, ser inte alls trasig ut på något vis utan bär svarta kostymbrallor och sin svarta rock.

Han spelar jättefint och när jag passerar honom så känner jag hur gärna jag vill ge honom pengar. Men jag är redan påväg förbi och skulle bli tvungen att fiska upp både plånbok och mynt. Jag fortsätter att gå, samtidigt som jag inte kan släppa honom. Plötsligt slår det mig, tänk om det där hade varit min farfar, eller vem som helst. Jag blir jättetårögd och fäller några tårar, men det är soligt ute och jag har solbrillor så ingen ser. Det är då jag bestämmer mig, jag måste vända om. Hela min kropp vill vända på klacken och gå tillbaka! Både för hans och min egen skull. Jag skulle ha haft så dåligt samvete och ångrat mig om jag inte gjort det.

Så jag tar upp plånboken, tar upp alla mynt jag har och lägger dom i hans trumpetfodral och möts av "THANK YOU BEAUTIFUL, THANK YOU! YOU HAVE A GOOD DAY!". Jag har lust att krama om honom och säga "Vad fin du är!". Men... det gör jag förstås inte. Utan ler istället det största leendet jag kan (vilket säkert får mig att se mer uppstoppad ut än ödmjuk och rar) och säger detsamma.

Gissa om jag mår bra när jag går därifrån. Ändå ner i tårna mår jag bra! Och jag ler säkert ända fram till tågstationen.

Självklart kan man inte ge alla pengar. Det fungerar ju inte riktigt så. Men det var något med den här gamla mannen som jag inte kunde släppa, som uppenbarligen berörde mig så.



Den här damen sitter Alltid här, på samma ställe. Om hon är skicklig? Nej. En solig dag såg vi igenom hennes solbrillor, och ögonen blinkade i 110. I övrigt sitter hon bara där still. Inga trick, ingenting. Men det är beundransvärt. Oo så beundransvärt. Vilket tålamod, vilket jobb, vilken påfrestning.

Nej nu ska jag bläddra lite i tidningen, sedan börjar jag jobba igen om en halvtimme. Skön dag idag! Jag slutar 4.15. Då blir det gymmet för första gången på en vecka eftersom mitt huvud inte velat hela sig på ett tag. Ser fram emot att få springa av mig både det ena och det andra och fylla på med lite adrenalin.

Hej!


SKUNK

Nu när jag blev påmind så måste jag ju bara berätta!

En kväll när jag och Anne-sofie var hemma hos My, så började det helt blötsligt lukta väldigt skumt inne i huset. Vi luktade och sniffade och ett långt samtalsämne om vad det kunde vara började. Det var ingen lukt någon av oss någonsin känt förrut! Den var så speciell, inte på ett illaluktande sätt, utan mer en känsla av gift och att detta är något vi absolut inte bör andas in. Så vi började hålla för näsa och mun, och det slutade med att vi gick ner till Mys rum i källaren. Så småningom kom en del av lukten ner dit också. Vi fick för oss att det var någon typ av gas som hade läkt.

Dagen efter fick My reda på av sina värdföräldrar vad det hade varit för någonting. Deras hund Kibby hade varit på promenad och stoppat in huvudet i en buske för att lukta på något intressant, när en skunk fes henne rakt i ansiktet (STACKARN). Därav lukten.

Det är nästan helt vansinnigt vad genomträngande, intensiv och stark lukten var! Nu två veckor senare skriver My att vovven tydligen fortfarande luktar och gör sig redo för ett andra bad!

Och med det sagt, se upp för skunken!

Trevlig helg!

WHITE HAIR

Mason: Emma, are you gonna go with us to Arizona?
Me: I think so, do you want me to?
Mason: Yes! Then you're gonna meet my grandpa and grandma. They are nice. And they have the same hair.
Me: The same hair?
Mason: Yeah, they both have white hair.

HAHAHA!

Barn är så fascinerande! Dom lägger märke till och funderar på saker som du inte förväntar dig. Han var helt allvarlig när han pratade om detta samtidigt som han lekte med sin stora brandbil och knöt skorna.

TEORIPROV OCH UPPKÖRNING

Nu ska jag ta körkort för andra gången i mitt liv. Åh så jag ser fram emot det! Det riktigt sprätter i kroppen.

Brum brruum

KOM IGEN EMMA KOM IGEN

Borde egentligen plugga inför imorgon, men sitter istället och knåpar på en shoppinglista.

Hallå...

Ellen Degeneres

(Hoppas att ni därhemma kan se, för ibland fungerar det bara här)

 

Det är såhär skönhetsreklamer ska vara! Som ett skämt


TISDAG

Mormor ringde för en timme sedan! Gud så paff men lycklig jag blev.

Nu en timme senare sitter och gråter, jag önskar att jag var hemma hos alla.

Jag måste bli frisk snart så att jag kan börja träna. Träning hjälper mot allt det, förutom bakterier.


Jag uppdaterar snart

HAJ

Hoho

Kom hem från My för en stund sedan efter att ha pluggat lite körkortsteori. Ja, tillbaka på ruta ett kan man tycka! Men jag måste ta körkort här, fast i tre månader kan man köra på det internationella, vilket är precis så länge man får stanna i landet som vanlig "turist". Efter lite bullätar-race med resultat ont i magen och prat om livet, gick vi ner för att beta av frågorna i slutet på varje kapitel... Och där blev det både flabb och gabb om huruvida man egentligen utalar ordet "Vehicle" osv osv. Fast förutsättningarna för att plugga när man är lite halvtrött är nog rätt så uppenbara. Det blir mest bara crêpe och pannkaka av det. Eller ja, eller äh. Vi gjorde nog ett rätt bra jobb ändå Myran?

My skulle sticka på bio (men jag har ju mina två favoritserier ikväll som jag inte... kan... svika...) så jag for hem till familje/,-släktmiddagen och åt god mediterian-food.

Jag har ju totalt glömt att berätta om den gamla mannen som spelar trumpet!

Och förresten, P.s Megamind var lite utav en besvikelse. 2 pluppar får den i betyg.

Haha, jag hittade en gammal bild som jag lagt upp på bloggen för över ett år sedan nu!


MIN


SÖNDAG

Börjar bli sjuk

MYSAN PYSAN

Hej hopp kallestropp.

Jag har precis anlänt till Mys cribb och vi ska bara ha en göravadmanvill dag. Ta en promenad vid stranden, kolla film och baka.

Sedan jobbar jag ikväll. Men det gör inget, barnen går ju och lägger sig senast 8 så efter det kan jag pyssla på med mitt. Plugga körkort blir det nog...

Nu vill jag inte blogga mer, vi höres senare!

RÄTT

Film = bio

FREDAGKVÄLL

Hej heeej heeeej!

Har precis ätit världens godaste soppa som min duktiga hostmamma har gjort. Nu ska jag åka och äta efterrätt med Anne-sophie och Simone på Dairy Queen och sedan kolla på film!

Jag känner mig lite barnslig, men vi ska nog se Megamind 3D. JAG ÄR JÄTTETAGGAD! Kommer däremot inte göra om tabben förra gången och köpa en Coca Cola som smakar blask. My och jag skulle dela den gången, (nog för att vi vet att allting här är x3 jäntemot där hemma) men vi ber om en small (eller om det nu var medium) och får något som i Sverige inte ens finns. Om så var fallet, skulle det hemma varit en XL.

Nej, vad sägs om att doppa linserna i lite linsvätska innan jag åker så jag slipper sitta och blinka hela filmen igenom. Bra idé!

Adjökens

P.s
Att jag fick prata med mamma idag gjorde hela dagen bättre!

BARN

När jag är med mina barn (mina barn ja...) så kan jag ibland längta så himla mycket tillbaka när jag var liten...

Att springa över till Matilda och leka utomhus och äta hennes goda svartvinbär, kurragömma med dunk, hinderbana, långhopprep, detektiv, dinosaurieklubben, göra soppa på blommor, känslan av våren (men vad jobbigt det var när mamma sa att man inte fick gå på gräsmattan förrän den torkat), känslan av den första kylan och gott fika efter skolan.

För att inte tala om skolan... Den saknar jag också! Hoppa kråka, leka häst och spela fotboll på rasterna, måla och pyssla och skriva händelseböcker, öppna adventskalendern och lyssna på när fröken läste en bok med våra julljus på borden. Ha stormöte i aulan och betrakta alla enormt långa 6:e klassare.

Vad mysigt allt var när man var liten! Självklart var det säkert jobbigt också, men det minns ju inte jag. Man var så obeskrivligt älskad och bra på allt! Till och med bra på det man egentligen var dålig på!

Men mitt i all längtan efter att få vara liten igen, så måste jag påminna mig själv om att jag fortfarande är lika älskad, och att allt jag gjort fram till nu, har gjort mig till den jag är precis just nu.



Nog predikat. Den här dagen har varit bra, men mitt i smeten lite jobbig också! Men det är väl så våra dagar ser ut, som tillsammans utgör livet.

Dags att spotta tandkräm och krypa ner under dunet.

Kram

NAMN

Att namnge sitt barn är inte det lättaste. Enligt en undersökning ångrar en av fem föräldrar sitt val. Men viljan till att hitta ett alldeles unikt namn är stark, vilket man förstår när man ser den här listan.

Här är udda namn som godkänts av Skatteverket 2009 samt motiveringen.
Fyra – finns flera andra räkental i både bestämd och obestämd form.
Mig – inte olämpligt.
My-Love – väcker inte anstöt eller obehag.
Okej – inte uppenbart olämpligt.
Passionfruit – inte olämpligt.
Tid – inte anstötande eller olämpligt.
Unistar – inte uppenbart olämpligt.
Vilse – väcker inte anstöt.
Sputnik - inte anstöt eller obehag.

Här är namnen som fick avslag 2009.
Blomsterblomma – främmande för svenskt språkbruk.
Lillprins – är en titel i anslutning till ett förnamn. Inte lämpligt.
Malin – feminin prägel och därför inte godkänt som mansnamn.
Rock-President – fyller inte de krav som svensk namnlag ställer på förnamn.
Röckmusslan – upplevs som kuriositet. Främmande för svenskt språkbruk.
Stålmannen – efternamnsliknande karaktär. Risk för obehag.
Tequila – obehag (spritsort). Olämpligt som förnamn.
Tomhet - viss mån stötande, ge betydande obehag.
Skrot - negativ karaktär, leda till obehag.
Pipeline-Vintervila - språkligt otymplig, efternamnskaraktär.

Sedan 14 december förra året när en ny lag trädde i kraft händer det sällan att man får avslag. Blomsterblomma hade till exempel godkänts om de hade ansökt idag.




Källa: salongk.se


TONY TUGGAR TUGGUMMI

Det finns folk som kan tugga tuggummi, men sedan så finns det även varianten som det borde förbjudas för. Jag mötte en idag. Hu


VAD HÄNDE MED KNOPPEN NU DÅ

Hej där

Ligger i sängen efter att ha haft en dag med en punkterad hjärna. Eller ja, punkterad var ju en halvbra beskrivning.

Snarare som finhackad morot... morotspuré... Eller som en blomknopp som aldrig kom till skott.

Jag behöver ju inte gå in på några detaljer, men att jag skulle ha varit vaken och kvick i huvudet idag kan jag ju direkt konstatera att jag inte har.

Ja, ja. Nu håller ögonlocken på att falla ner, så jag ska släcka lampan. Mmmhm... redan släckt... JAG ska iallafall börja med att flytta datorn från sängen. Önska mig ett stort lycka till. Det enda som saknas nu är att min säng brakar ihop medan min hylla i samma veva ramlar ner i pannan på mig så jag glömmer bort vem i allsin dar Emma Ericsson är.

Hallå

UGGS FEBER

Gudis Gördis så alla tjatar om Uggs hit, och Uggs dit. Den vanligaste frasen jag hör brukar vara något i stil med "Ja, jag tycker inte heller att dom är fina, men du MÅSTE ha ett par. Dessutom är dom supermjuka inuti!"

Ja... Ja. Dom må vara tussiga och mjuka inuti, men NEJ, jag vill inte ha ett par! Dom är fula och dyra och jag kommer aldrig använda dom. Slöseri med pengar säger ekonomen. Då lägger jag dom hellre på en North-face fleece eller jacka som ALLA här har. Jag lovar att ALLA amerikanska familjer har en var av något slag.



Tack och adjö

ORDNING OCH REDA PENGAR PÅ FREDAG

Hallå hallå

För att kort och koncist uppdatera er om vad jag gjort (för de som orkar läsa), så körde vi Chicago-stan hela helgen med fokus på att hitta en vinterjacka till Mysan. Jag handlade lite nya träningskläder, Reebok och Adidas på Nordstroms, men mer än så blev det ICKE. Men goda luncher unnade vi oss denna helg och det slank även ner en Cinnamonbun.

I måndags höll vi på rutinerna och kollade på Gossip Girl hos My som hade bakat chokladbollar!

Igår tränade jsg med en personlig tränare, som ingick när jag fick ett tremånaderskort (som jag fick av My). Det var riktigt bra! Riktigt bra. Hon fick mig att fortsätta när jag tagit ut mig så mycket att det krampade i kroppen och det kändes som att jag skulle tappa både skivstänger och balans. Hon var jätterar (observera jätte) och trevlig!

Kvällen inleddes med planering att åka till My, men jag somnade i min säng när jag pluggade körkortsteori och insåg att jag gjorde bäst i att inte köra bil och fokusera på tidig säng.

För ikväll däremot blir det deffinitivt My + Hellcats. Jag vet icke om några fler kommer!

Har snart druckit upp min kaffe och ska sätta mig och plugga lite. Mitt schema för den här veckan är strategiskt upplagt (som mycket annat i mitt liv. Ibland organiserar jag upp saker och hjärngympar även om jag i själva verket inte behöver, men jag kan inte låta bli att bara älska det! Ordning och reda pengar på fredag i all ära! Jag får faktiskt min lön varje fredag - det är ju klockrent!).

Nåväl och rå säl, nu ska jag ta mig ett snyt och sedan köra igång.



Vi höres!

P.s
Jag fick ett brev från min lilla Klara-kusin igår! Ja, jag grät. (Som vanligt...) Men gud så lycklig jag blev!

FAMILY

Varför den här dagen varit så bra också, är för att jag fick prata med både mamma, morfar och min bror i telefonen! Det finns ingenting bättre, än min familj.

Nej, hej och hopp. Nu ska jag krypa isäng så jag inte har huvudvärk när klockan ringer 6.00 imorgon!

Sov gott!

SÖNDAG

Det har varit en mysig helg.

Inte mycket mer jag kunnat begära egentligen, förutom att jag inte borde ätit så onyttigt som jag gjorde. Nog för att man kan unna sig, nog för att man inte ska tänka så extremt mycket på vikten, men nog är det viktigare att vara hälsosammare än många kanske tror.

Skälet att äta bra handlar ju inte bara om utseendefixering och bantning som många så lätt antar när någon äter sådär riktigt bra och tänker på vad den stoppar i sig. Att äta bra ger så många fler fördelar än så.

Jag är faktiskt lite less på hela den här bantningshistorian och alla fördommar kring det. Så fort någon tackar nej till en sötsak eller tänker på vad den äter, så händer titt som tätt att omgivningen reagerar på ett negativt sätt och gärna fäller några kommentarer som att man bara lever en gång, eller att man själv inte alls tänker på vikten och äter det som faller en i smaken. Ofta låter det bara så kaxigt, som att det skulle vara coolt att inte bry sig? Ibland känns det som att äta rätt skulle vara fel? Som om att äta rätt bara har med bantning att göra. Jag är så himla less på attityden bland unga tjejer vad gäller mat och vikt. Eller är jag den enda som uppfattar det såhär?

Men visst nog är det irriterande när någon man redan kan tycka är smal klappar sig på magen och säger, "nej, jag måste tänka på vikten". MEN, hur hon ser ut innanför alla kläder vet bara hon och i vilken kropp hon trivs i är hennes ensak.

När någon väljer att gå ner i vikt eller försöka förändra sin kropp så är det den personens val och ingen annans. Ingen ska klanka ner på en annan människa som valt att äta annorlunda eller försöka gå ner i vikt, för det som är viktigast i slutändan är att man älskar sig själv och sin egen kropp. Att man är nöjd! Däremot ska ju ingenting överdrivas åt endera håll, men om du är trygg i din kropp kan bara du avgöra.

Själv är jag fixerad vid mat. Det vet jag. Fast jag var nog mer det hemma. Mat är min största passion här i livet. Jag älskar att äta, jag älskar åtanken av mat. Sedan jag kom till USA har nog det mesta känts som semester och i och med att alla gamla vanor och rutiner har brutits så har det på nått sätt blivit mer fritt fram till att äta onyttigt. Med tanke på vad jag emellanåt har ätit och proppat i mig, så undrar jag varför jag inte gått upp mer i vikt? Säkert för att jag fortfarande tränar så himla mycket, men My och jag har nu bestämt att nu banne mig får det vara nog! För faktum är att jag faktiskt inte mår lika bra när jag äter onyttigt. Ibland kan jag känna mig som en fet Cupcake hela jag. Och hur roligt är det då när man kan känna sig lång och ståtlig som en gurka?

Oj. Nu kom jag in på något helt annat än jag skulle! Jag skulle prata om en gammal man som spelade trumpet, men det kan jag ta imorgon då.

Godkväll!


NEJ NU MÅSTE JAG PLUGGA AM.KÖRKORT

(2009)


BRUKAR DU


Peta dig i näsan: Tillåt mig säga, det hör livet till.

Titta på dig själv i spegeln: Nej faktiskt aldrig!? Jag förbereder mig inför Robinsson

Gnälla: Ja, hur ska man annars få uppmärksamhet

Skrika: Nej, men jag har en tendens att inte verka höra min egen röst emellanåt och börja prata högre och högre och högre

Sova: Jovars, det händer

Ha ångest: Euuch

Skada dig själv med flit: Självklart, jag brukar slinta med hammaren ibland. Bara för att kolla läget liksom

Ta mediciner du inte borde ta: Nej, jag har inte ens alvedon i åtankte då jag har ont

Vilja dö: Nej, men jag spelar det ibland, och då brukar jag få godis!

Drömma mardrömmar: Mest vid hög feber. Då brukar samma dröm kunna komma igen.

Ta droger: NEJ.

Försöka vara annorlunda: Det är klart! Det är därför jag har börjat försöka äta soppa med kinapinnar och stryka mina kläder med uppvärmda krukor som jag placerar på mina plagg.


Nej, men nej. Man ska uppmuntras att vara den man är såklart!


Klä dig i svart:
Ja om vartannat

Gå till kyrkan: Amen, nej tack

Gå i skolan: Jajamen hundra spänn. Äh, det rimmade bara. Men ja, det gör jag.

Röka: Nej, aldrig gjort.

Ljuga: Nej definitivt inte medvetet, vita lögner kan hända. Dom måste hända!

Hata folk: Jag kan inte det. Det är utom min filosofi.

Lita på folk: Jag vet inte vad jag ska svara där. Det är för komplicerat, men i grunden, så är jag sjukt godtrogen. Lite för mycket för mitt eget bästa


VEM


Saknar du:
HEMLY

Vill du döda: Ingen

Rörde dig sist: Mamma

Vill du slå: Ingen

Kysste dig sist: Jag uttalar mig faktiskt inte

Vill du kittla: Alla!

Kramade du sist: Daniel

Vill du prata med: Butta

Vill du vara som: Jag vet inte riktigt, det finns så många fina människor att välja bland.

Sårade dig sist: Amen duuuuuuuuuuuuu (som jockis säger), det kan jag svara på.

Vill du bli galet full med: Ingen

Gjorde dig riktigt glad senast: Lillebrorsan

Fick du sms från senast: Danny

Ringde dig senast: Lotta

Är vackrast på jorden: Alla


HAR DU


För många vänner:
Nej, det har man  tydligen aldrig

Förföljelsemani: Vad betyder det då? Att man har en tendens att följa efter folk? Ja hörni... Om ni någon gång hör något prassla i skogen, och tycks skymta någon med en kikare runt halsen. Ja, då kan det vara jag.

Tvångstankar: Vet uppriktigt inte

Någon annan psykisk sjukdom: Nej

Någon fysisk sjukdom: Nej

Någon skada: Nej

Färgat håret: Aldrig, men slingat däremot.

Brutit några ben: Nej hej. Bara lätta hjärnskakningar och diverse ärtor i näsan. Hjärnskakningar stämmer i alla fall...

Några piercings: Öronen

Egen dator: Ja bärbar

Bra självförtroende: Beror på vad man talar om, men jag är inte direkt rädd för någonting

Kysst någon: Ja

Tagit nakenbilder: NEJ

Sagt jag älskar dig till någon idag: Nej...

Bjudit ut någon: Ja

Varit kär: Ja

Dumpat någon: Ja

Stulit någonting: Nej

Lämnat landet: Mmmmmmmmmmmmmmmmmmany times

Tuttat eld på nått: Inte direkt

Gjort något olagligt: Nej, hahaha. Den dagen...


HUR


Går du:
Rakt, kanske sidled ibland, bakåt då det är effektivare.

Svarar du i telefonen: "Aaa hallå det är Emma Ericsson!" Men brukar mer och mer bara bli "aaaa hallå!?" Dessutom, ringer folk till mobilen så förutsätter man att personen i fråga vet vem den ringer till.

Fördriver du tiden: Bygga pussel och plocka rödbetor i trädgårdslandet

Mycket pengar har du: Sånt är oartigt att fråga

Ofta diskar du: Jag sätter på diskmaskinen varje gång jag ser den är full och plockar ur om jag ser att det är rent.

Ofta städar du: Då jag prioriterar och har tid kort och gott

Många stör du dig på: Typ inga

Ofta träffar du din familj: Mittemellan ofta. Pappa jobbar ju i Norge och är inte hemma alla veckodagar. Och nu när säsongen är slut för min del så kan jag vara hemma oftare själv


TROR DU


Att du kommer bli något:
Alla blir något, frågan är bara vad.

På gud: Svår, mest nej.

På rymdvarelser: Jag har några under min säng, så det måste jag svara ja på

På ett liv efter detta: Ingen har lyckats övertyga mig ännu att det finns

Att fiskar kan tänka: Ja, fisken kan det! Min fisk. Den har det efter mig! Han är här bredvid föresten och hälsar ett hjärtligt blubb. Vilket omfattar hela hans lexikon, närmare bestämt.

Att du kommer leva länge: Klart jag hoppas


BOTANIC GARDEN 2


SUNNY DAY

Hallå där köp blåbär!

Idag är jag på tipptopp humör! Jag vaknade av ett jättemysigt sms och inget kan stoppa mig! Solen lyser också! Plus i kanten kallar jag det.

Ska ge min ut på en liten prommis för att andas lite färsk luft!

Ikväll jobbar jag senare än vanligt och ska stoppa ungarna i sängen och vara hemma och "vakta". Men Anne-Sophie, Simone och My kommer över och håller mig sällskap! Trevligt helg!

Hörs senare!


NBA

Kollar Chicago Bulls och NY Knicks så jag kan inte skriva...

... bara 1,5 min kvar...

Tresiffrigt av båda lagen ikväll iallafall...

Ser inte ut som att Bullarna vinner ikväll. Ligger under med elva...

Noah sitter och biter sig i kinden på bänken, ser rätt nervös ut...

Rose sitter och stirrar rakt ut i luften och ser rätt övergiven ut...

Appropå ingenting så ser han faktiskt väldigt bra ut... Riktigt bra.

Halvminuten kvar. Dom förlorar ikväll....

Ja. Dom förlorade. Trisst!


Det här är lilla Cloe. Min hostmammas brorsas hund. Hon är en blandning mellan en Golden Retriever och en Pudel. Hmm... Väldigt söt däremot! Och sällskapssjuk... och energisk och lekfull... MEN, dåligt disciplinerad och tränad ska tilläggas...

HEJ OCH HALLOJ

Hejoll på er! Som min moster skulle sagt.

Jag fick en plötslig blogglust! Jag lämnade till och med min varma kaffe och muffin på bordet. Så illa måste det ha varit, men nu när jag väl sitter här så överlägger jag om det var värt det! Jag råkade klicka in mig på facebook först, och kom helt av mig!

Jag klarade mina långa engelska prov förresten!? Tiddellidi! Så jag behöver inte plugga engelska om jag inte vill, även om det aldrig skulle vara fel! Men nu kan jag välja och vraka bland allt annat också!

Älskade plugg.

Nej men vad tusan, jag kom helt av mig. Ska återvända till mig amerikanska körkortsbok och min kaffe.



Tjoflöjt


SJUGO

HAHAHA.

Humor den här tiden på dygnet.

"Sjugo", står det i förra inlägget. Öppet och ärligt så är det inget stavfel. Om ni kollar tagnenterna så är inte ens t:et och s:et så nära. Jag glömmer bara bort vissa svenska stavningar och ord ibland, och tänker lite fel helt enkelt.

Jag pratade med Sofia om något som uppenbarligen handlade om vikt och uttryckte mig, "förlora vikt". Rutinerade Sofia svarade direkt, "insåg du nu att du översatte från engelska till svenska"?

Jag hänger inte riktigt med först, förrän hon säger, "vanligen så säger man ju - gå ner i vikt". Och då lossnar proppen och jag blir tvungen att nicka instämmande.



Jaha nehe. Jag skulle bara säga det! Gonatt nummer två, hej då!


NOT EVEN YESTERDAY

Hej heej heeej!

JAAAG, VEEET.

Här har det börjat damma och rosta rejält såsom ingen underhåller det här stället.

Jag ska uppdatera snart, tror jag. Hehe.

Men det är så mycket annat som jag hellre gör än att sitta framför den här burken. Fast det var ju halvt en lögn det.

Sittter och skrattar lite åt mig själv. Sa jag att jag känner mig väldigt lycklig just nu? Men vänta bara tills jag inser att det är dags att borsta tänderna och rengöra linserna. Då kommer den bittra inställningen till kvällsproseduren, som ju är så jobbig! Förmodligen eftersom jag borstar mina tänder i en evighet. En evighet är ganska länge faktiskt.

Mamma. Jag tror jag har börjat hänga med mina axlar frammåt igen? Jag stod och dansade vid spegeln i badrummet och insåg att det såg mycket bättre ut om jag tryckte bak dom lite. Jag blir ju lite nervös nu, har jag sett ut som en slapp tant med dålig hållning hela tiden? För jag minns ju såväl på mellanstadiet när du alltid påpekade att jag skulle dra bak mina axlar. Fast jag tror jag var så inne i alla klipp,- och klisterövningar och händelseböcker med Eva att jag glömde bort det någonstanns där på 90-talet.

Nog om mina axlar. Även om jag skulle kunna prata om dom länge och väl. Nu är ni trött på mig och jag är trött för dagen. Klockan är sjugo i tio min tid och om jag ska känna mig som en fräsch människa imorgon och kliva upp vid 6, ja, då måste jag släcka nattdukslampan snart!

Hoppas allt är bra med alla därhemma, jag tänker på er och försöker att skriva så ofta jag kan. Men ni är så många, och min tid är inte alltid tillräcklig! Jag försöker mitt bästa dock!

Den här helgen var Sofia här och hälsade på! Vad underbart och roligt vi hade! Jag kunde inte begära något mer.


Gonattis


RSS 2.0