Gott nytt år!

Dear Diary...

Här var det knapert på bloggfronten. Mitt uppehåll och oengagemang gör att jag inte riktigt vet vad jag har skrivet och oskrivet (nej, jag kan inte gå tillbaka och läsa).

Idag har jag iallafall varit på Make a Messterpiece med barnen de små. Vilket ställe! Barnen kunde ta på sig regnkläder, stövlar och googles och gå in i ett rum och spela trummor med färg på. Ja, precis som de gör på Miss Secret Agent!

En station hade stora rör från taket som ledde till stora skålar där barnen kunde lägga sitt papper, trycka på en knapp som i sin tur gjorde att det kom ut massvis med blåsbubblor. När bubblorna spräcktes så blev det fräcka mönster på pappret. Varje station hade sin egen färg. De kunde dekorera, göra nyårskonfetti, färglägga masker, måla, kladda och kleta... Ja - vara barn på lite friare nivåer helt enkelt!

Nyårsafton till ära hade de idag en låtsas nedräkning för det nya året klockan tolv mitt på dagen, där det avslutades med att massa ballonger släpptes ned över alla.



Jag vill önska alla ett gott nytt år förstås, men uppmana till att inte skiva några löften om ni i förväg vet att ni bara komma bli deprimerade över att ni inte håller dem. Jag vet hur det där kan bli!

Nåja, kära 2010 - slutet gott, allting gott!?

Ah, tiden går så fort. Nyss var det år 2000 och vi satt i bilen en sen kväll påväg hem från Härnösand och lyssnade och sjöng till Markoolios Millenium 2 (å vad ska hända då?). Dom trodde till och med att datorerna kunde sluta fungera. Hahahaha. Jag begrep aldrig hur det skulle ha kunnat gå till, och jag gör det fortfarande inte. Ett år hit eller dit har väl aldrig spelat någon roll? Såvida du inte är för liten för att gå in på krogen eller ta moppekörkort.

GOTT NYTT ÅR!

P.s (Maya to Masons new friend) "My babysitter is a little crazy". Tack för hjälpen med ett bra första intryck!

!

Jag tittar in imorgon!


GOD JUL

GOD JUL OCH MERRY CHRISTMAS EVERYONE!






What about the world

"Emma, I love you in the whole wide world"

"Why didnt you bring a sledhelmet Emma? You didnt know that it was snowing in my world"?

"Emma, you are the best buckler in the world"

"Emma, you're the cutest in the whole world"



GAMMALT INLÄGG


P.s Jag: (svischade förbi mopptrasan mitt framför Håkans ansikte idag på jobbet).

Håkan - "Hjälp, jag trodde jag skulle åka på en propp!"

Jag - "Nää. Men på en mopp..."

Håkan - "HAHA!"


Det var ju nästan så att han la upp den. Och ibland får man faktiskt lov att dra halvtaskiga skämt utan att skämmas.

NOSTALGI

Men såhär kan jag ju inte hålla på, att lägga in massa nostalgiklipp och gamla julkalendrar (samma sak?).

Fast jag kan inte låta bli att få en sån himla härlig känsla i kroppen av alla dom här gamla filmerna! Tänk bara...

... Kalle Blomkvist och Rasmus (Röda vita rosen)
Mysteriet på Greveholm
Pelle Svanslös
Sunes jul
Fem myror är fler än fyra elefanter
Bert
Den vita stenen
Ebba och Didrik
Ture Sventon
Pip-Larssons


...Och så många fler...



Åhnej, nu ska jag fortsätta drömma mig bort tillbaka till barndommensland.

Puss!

Trolltider


JUL I KAPERNAUM



Jag glömmer aldrig den där stackars killen som så himla gärna ville gå på bio med aldrig lyckades

ONÖDIGT

Tog i en citron

Petade mig i ögat...



... Skönt


GAMMALT INLÄGG

Läste detta och saknar brorsan ännu mer...


Det luktar nymalt kaffe här hemma och jag och mamma har suttit och tittat på nyhetsmorgon hela morgonen. Sen klampade jag uppför trapporna, gick in på Daniels rum, drog upp hans persienne, hoppade ner i hans säng och fick som förväntat höra de så välkända orden med en klen röst från min nyvakna lillebror: "Klia..."

Efter att ha mått lite som en skottkärra denna vecka ska jag nu försöka ta mig an en promenad. Alltid en lika stor utmaning för mig. Jag vet inte varför jag kan tycka att det är så frustrerande att gå, jag har en tendens att bli lite stressad. Det går ju mycket fortare att springa???

Nåväl, sen ska vi åka in till stan en sväng.

Jag tror mamma ska julbaka lite idag, äntligen. Det har varit efterlyst ett tag. Själv har jag fallit för matlagning, och inte bakning, så det får hon sköta. Däremot är jag grym på kladdkaka... och att smaka alla andras bakelser...



Hela helgen har jag varit med Sofie och bara andats lugnt. Jag tror vi är lite utpumpade båda två och vi fick två sköna dagar.


Nu ska jag gå ut och äta snö.

På återhörande!


Så är det

Det känns som att en jobbig period är på gång nu. Snart har jag varit här i 4 månader och saker och ting börjar lugna ner sig. Mitt huvud är inte lika upptaget och saker börjar gå på rutin, man vet vad som ska göras, och hur det ska göras.

Rätt logiskt får jag mer tid till att längta hem, och säkert har det med julen att göra också.

Jag saknar mig familj så mycket och det gör ont. Är det inte konstigt egentligen att man åker bort från det som betyder mest i hela världen? Det är ju jättekonstigt ju mer man tänker på det.

Även om jag pratar svenska med mina svenska vänner här, så känner jag hur den blir sämre och sämre. Mitt vanliga flyt och förmåga att uttrycka mig är som borta med vinden och jag blir irriterad över att jag tycker att jag låter som en osmart och ung tonåring ibland. Jag vet inte vad det är som gör att jag alltid tyckt att det är så viktigt att tala rätt och riktigt. Samma sak när det kommer till att skriva. Det är säkert för att det strålar mer smarthet om det och utifrån mig själv så vet jag hur jag reagerar när jag möter någon som inte pratar korrekt svenska - jag slutar att lyssna.

Nu är det dags att försöka göra något uppmuntrande.

Vi höres!



Snabbgenomgång

Pepparkaksbygge


Julbord på IKEA


Manikyr och min första ansiktsmask någonsin


ANDERSONVILLE PART TWO


CANON

Är jag den enda som blir tårögd när jag lyssnar på den här låten?


ANDERSONVILLE BILDER

Hejoll!

Har precis kommit hem från Malin efter god lunch och en mysig prommis! Var på gymmet ett stycke svängom dessförinnan och har även hunnit med att prata med älskade mamma lite.

För att få det "överstökat", så ska jag lägga in lite bilder från Andersonville. Så, här kommer ett bildrabbel:



Oj! Jag börjar jobba snart! Jag lägger upp resten sedan.

Vi synes!

P.s Ikväll ska jag prova Tae Kwon Do...


JULLUNCH

Julluncharna vi hade för en vecka sedan!

Jullunch nummer ett hemma hos My.

Jullunch nummer två hos Simone


Jag tror inte jag tyckte det var något som fattades på vårat fina julbord, förutom skinkan och lite ost och kex!

Glad måndag!


CIDER

Ligger och tittar på Bulls VS Rockets och dricker min IKEA cider. Det är ganska stabilt. Matchen alltså, men att leda med 10 poäng i basket är ingen garanti efter halvlek.

Jag "jobbar". Men björnarna sover så det är inte särskilt ansträngande här där jag ligger på min nästintill kingsizebed och blinkar. Jag tror jag har haft i linserna alldeles för länge nu.

Idag har vi som sagt varit och gjort Andersonville - julmysigt, men blaskigt. Vi har haft så oförskämt roligt idag! Vid något tillfälle fick jag ett sånt skrattanfall att mina tårar rent utav flödade nerför kinderna. Jag vet inget bättre, och vi kunde inte sluta!

Första härliga snön kom idag, men runt vägar och gator är det mer blött och geggigt än fluffigt och vitt. Jag tror vi på nått sätt kände oss yngre i och med att snön kom? För ingen av oss kunde låta bli den och vi var alldeles till oss hela dagen där vi gick runt och knuffades och buffades med varandra. Jag ska lägga upp bilderna sedan. Även bilderna från föregående helg då vi tjejer hade julklunch hela helgen och gjorde svensk-danskt julbord! Det var så uppskattat av alla! Med de svenska prinskorvarna på bordet var det som gjort för att lyckas.

Nu ska jag fokusera på matchen, kram och hej!





EVANSTON

Godkvällen

För några helger sedan (med tanke på att jag varit så omänskligt, men ändå så friskt dålig på att blogga om Chicagolivet och olivet på senaste, så får vi rulla tillbaka bandet lite och ta en titt på vad som hänt) var vi i Evanston som är en sk collegestad. Nu var det ju som så att Anne-sophie här behövde några highlights och en haircut. Okej tänkte jag och My, vi hakar på och strosar i butiker under tiden. Fast saken var den att My egentligen hade velat sitta och titta på i salongen och andats in massa näskittlande hårspray och kemikaliska gifter. Jag vet, men hon bara är sådan. Synd att det inte fanns några sittplatser i närheten. Det var synd.

När Annie var klar mötte hon upp oss för att ta en värmande sopplunch i kylan. Sedan avslutade vi med lite frozen yogurt, vilket i sig var något så väldans korkat eftersom vi höll på att frysa som några stackars Chiuauas. Vad gjorde vi mer den helgen? Ja, det är ju denna problematik med minnesluckor som uppstår när man slarvar med bloggeriet. Här behövs en inställningsmakeover.

Hejhopp


SNÖ

JAG SER DET SNÖAR!

Första dagen det snöar här, äntligen!!! Vitt och luddigt överallt - så himla vackert!


ANDERSONVILLE

Jag SKA uppdatera! Imorgon är det perfekt dag att göra det, för jag jobbar kväll! Jag tror iallafall att jag lovar!

I helgen blir det iallafall down town på heltid och vi ska besöka Andersonville på lördag! Var en hel stor artikel i tidningen idag om det svenska lilla samhället i norra Chicago. Oj så stolt svensk medborhare jag är. Här är en liten del utav det:

http://www.chicagotribune.com/features/ct-ott-1203-neighborhood-watch-anders20101203,0,1959260.story?page=1

RSS 2.0