Jag dör

Har flåsat och blött ner mig på spinningpasset idag. Svetten FLÖDAR, rent ut sagt och jag lärde mig ganska snabbt att det är handuk till hands som gäller om jag över huvud taget ska kunna se något, ha grepp om handtagen och inte vill bilda en mysig pöl under cykeln.

Under ett pass på en timme bränner jag 700 kcal. Ja, jag är så besviken på mig själv. Att jag har börjat tänka på kalorier. "Sån är ju inte jag!?". I Sverige är vi inte like medveten och kaloriförpestad som i USA. Ja just det, det är USA's fel. Hemma tänker vi mer på kolhydrater och socker, det är något vi gärna undviker. Här är man kalasrädd för fett, men vräker i sig socker och den där förbenade high fructose corn syrupen som är rena döden för kroppen men bokstavligt talat finns i ALLT. Ja, till och med i Masons Ravioli.


Appropå Mason, gud vad jag garvade igår. Vi skulle till bibblan för att lämna tillbaka Wii-gamen som vi lånar där, när Mason på väg in i biblioteket går rakt in i en stor pelare. Det är så typiskt honom att vara lite sådär ovaksam och i sin egen värld. Ja, kanske påminner han lite om mig själv i äldre dar. MEN iallafall. Det är i sånna här lägen man INTE får skratta. Han är ju bara 5 år stackarn. Jag tycker själv att jag gör en beundransvärt bra jobb med att hålla igen och säger till honom att "det gick bra"!

Han gör en min som signalerar "nu är jag påväg att gråta", (men inte för att det gör ont utan för att jag är trött). Jag kramar om honom och säger att det var ju faktiskt lite roligt. Så för att dra uppmärksamheten till mig själv från Mason, som ganska tydligt skäms lite och för tillfället är rätt känslosam så berättar jag för dom om den gången jag skulle på Paradisbadet med min familj och kusinerna. Jag vänder mig om för att fråga "är det här man går in"... Vrider tillbaka huvudet och PANG I BYGGET blir resultatet av kontakten med en lyckstolpe! Jag kom så väl ihåg att jag skämdes lite då jag också.

Värre var nog dock när vi var i Åsa's stuga, en av mammas bästa vänner och jag ska gå ut på altanen. Vad jag förstås inte kommer ihåg är att det är en extremt hög tröskel vid den dörren (minst en decimeter). Och där kommer jag gåendes, lilla Emma, helt omedveten och upp i det blå i vanlig gångstil och fullkomligt flyger (ja, det kändes som att jag aldrig skulle landa). Väl på golvet lägger sig förnedringen som ett täcke över mig (jag var ganska liten), men värst av allt är nog smärtan. Jag flög ju så högt och fallet blev så hårt där jag landade på trägolvet. Alla frågar hur det gick, men garvet är ju oundvikligt. Det finns ju faktiskt nästan inget roligare än när folk snavar på ett sånt sätt helt oförberett.


Men AJE

Har nyss blivit halvt misshandlad av min pincett.

Ska jag berätta vad som hände? Okej. Jag står och gojsar framför spegeln med pincetten i högsta hugg, här ska ryckas några strån tänker jag och laddar med nypmannicken. Det börjar lugnt och fint, man har ju gjort det här så många gånger förr. Jag kör på en utav mammas metoder och rycker även där genomskinliga strån sitter. Rutinerad som jag tror mig vara, speedar jag upp och gasar på i allt högre hastighet. Men tvi fick jag och pincett mä-hät sprätter iväg och in i ena ögat på mig.

"Men, aj!" Kvider jag fram. För tillfället helt oinsiktsfull om att det var mitt eget fel. "Pucko till pincett", mumlar jag men tycks glömma hela senariot på två blå och börjar återigen öka hastigheten. Ett kvickt avbrott görs för att ta en närmare titt i spegeln. Jag granskar noga för att se om det behövs en sista svängom, "JA, DÄR BEHÖVS DET PLOCKAS LITE TILL KANSKE". Fortare än jag hinner med min egen reaktionsförmåga, kör jag i min iver pincetten rakt upp i näsan i sin väg upp till ögonbrynen. Jag ger ifrån mig ett litet skrik, och inser ganska snabbt att det är dags att sluta nu.


Nu är det sovdags för min del. Prins William gifter sig i morgon klockan 3 på natten Amerikansk till. Kuljul. Jag kliver kanske upp halv 6 iallafall, en halvtimme tidigare än vanligt känns inte som att det kan göra någon större skillnad.

Godnatt och sov gott, vi hörs och råkas!

Vad hände?

Det är så ofrånkomligt tråkigt! Hur jag inte har tid eller ro att leka med ord längre. Jag brukade tycka att det var ett bland det roligaste som fanns! Ibland läser jag gamla blogginlägg... håll i hatten med båda händerna vilken skillnad...

Äh, vad tar man sig till. Vilken utomordentlig noninspriation jag har. Förut kunde jag sätta mig vid datorn utan att ens ha en plan om vad jag skulle skriva, men ut flödade bokstäver. Nu får jag mest ett skrivrus, känslan av hur roligt det en gång var. Så jag sätter mig vid datorn för att logga in och börja, men likförbannat sitter jag där och stirrar in i dataskrämen för att i nästa stund komma på, "ja just ja, jag har ju tappat skrivandan".

Denna gång är inget undantag, så jag pyser hörni! En vacker dag kanske jag återgår till den påhittigare och inspirerande jag igen.

Godkväll!

Tjena



Snodde den här av Linnea. Den är ju klockren!

Easter

Glad påsk förresten! Fick en jättefin påskkorg av familjen med bl a massvis av Lindts mörkchoklad. Jätterart att dom snappat upp att jag gillar det! Eftersom min familj är judiska så firar de vanligtvis inte påsk, men med tanke på att jag är här, "så kommer påskharen hit också" precis som jultomten gjorde.

Det är så underhållande hur barnen köper hela konceptet. Vänta jag måste skratta lite, hahaha. Nej men det är ju rart! Herre gud dom är ju barn! Men nej, jag tycker fan att det är roligt. De tror stenhårt på idén med en liten hare som puttrar runt och gömmer ägg lite varstanns. Så i söndags morse var barnen på äggjakt. De hittade ägg både inomhus och utomhus och tjöt av glädje varje gång de hittade ett nytt ägg. Stackars mig som fick tinitus innan kalaset var slut. Inte helt oförväntat blev hela arrangemanget uppblandat med lite bråk och gnabb kring äggen om "vem som såg det först".

Under dagen hade jag sedan lagt lite påskgodis och varsin flaska med såpbubblor under barnens täcken, som de sedan skulle hitta innan de gick och lade sig. Jag var inte hemma när de hittade det eftersom jag var på bio, men morgonen efter kommer lilltjejen och berättar vad som hänt med stora ögon, lite smått tagen av gårdagen:

M: "Emma! Vet du en sak!? Påskharen hade lagt grejer i våran säng också och lämnat den här lappen"!!!
Jag: "Nähää!!! Vad är det du säger"!? Säger jag och försöker skapa ett så stort gap med munnen jag bara kan, för att påvisa min stora förvåning.

"Dear M, since I've heard that Emma love you guys so much, I've decided to give you an extra treat for easter.

The miracle bubbles are for celebrating spring!

Hope you had a great easter and that you found all the eggs that I hide this morning. Maybe I'll come back next year again!

Best regards, the Easter Bunny"




Mohombi


Cheesecake and Water for Elephants

Igår söndag var både jag och My lite halv tlgiga, så vi hyrde film (eat, pray, love) som vi inte ens kollade klart på. Den var inte riktigt av det intressentare slaget. Dessutom var vi tvungna att börja röra på påkarna eftersom vi bestämt med våra andra gängmedlemmar för att kolla på den nya biofilmen Water for Elephants och behövde en matbit innan dess. Det var ett ganska lätt beslut att dra till Cheescake Factory, vi käkade salad och lax för att sedan runda av med en cheesecake. Mango Key Lime Pie satt rätt bra, men ännu inte favoriten.

Idag var första dagen utan våran lilla PT David sedan 3 månader tillbaka. Vi saknar det, myspysen och jag. Alltid skönt att starta veckan med ett hårt pass. Nog för att vi klarar det galant själva!

Nej, dags att ta tag i tvätt.

Vi hörs, ha det gott!


Helena bjuder på middag



God mat och gott sällskap, det blir inte mycket bättre!

Vitamin E



Tycks tillhöra större delen av mina ansiktsprodukter just nu!

TUR MAN KAN HA!

 JAG MÅ HA DOM BÄSTA TJEJERNA HÄR I CHICAGOT!

Skriver mer snart btw! Hörs hej!


KAN NI FATTA

ÄNTLIGEN HAR VI BOKAT HAWAII! BESTÄMDE OSS FÖR ATT DRA TILL SAN DIEGO FÖRST I NÅGRA DAGAR!


It's not fair




It on the floor


Ha en bra dag!


Familj uppd. i ett enda stort drag

Jag har världens bästa känsla i magen.

Men dessutom har jag världens obehagligaste känsla i kinderna. Älsklingtjejen kom precis in för att säga godnatt (i sin vanliga ordning). Det slutar med att hela processen övergår i att flamsa, göra grimaser och klämma ihop varandras kinder samtidigt som man försöker prata. Min första instinkt är ju att säga "Mamma säger att tjocka barn inte gillar köttbullar", men det kan jag ju inte säga till en sjuåring. Ordet tjock är inget vi nämner.

Men det gör så ont nu! Ja, det var ju mest hon som klämde på mina. Kändes dock inte så farligt under tiden vi höll på.

Fast nog om det och mer om magkänslan. Jag mår så himla bra i min familj här. Så dålig som jag varit på att skriva här i bloggen så vet jag inte riktigt vart jag ska börja. Jag har ju inte dirket förmedlat min relation med familjen öppet här än. Eller har jag? Nej?

Jag har alltid vetat att vi gillat varandra ömsesidigt
och oerhört mycket, men att få höra stora ord från dom får mig att må så bra! Idag kom S (värdpappan) hem lite senare, så jag och M (värdmamman) käkade själva, vilket händer ibland, men inte jätteofta. Barnen satt för en gångs skull jätteduktiga och tysta i vardagsrummet, vilket gav utrymme för mig och M att prata ostört. Inte för att det behövdes sägas något särskilt, vi får rätt mycket sagt under dagen iallafall, men det är bara så trevligt att inte bli avbruten och kunna fokusera på varandra och småprata.

Vi pratar om allt möjligt,
men idag kom vi in på min sista resemånad osv. Vilket dirket får mig att tänka på att jag snart kommer lämna min familj i USA. För det är precis det dom är för mig, och jag för dom... Jag säger att det är helt galet vad ungarna växt sedan jag kom hit, och hon säger: "Ja, det är knäppt vad dom växer på ett år! Men du ska se om två tre år när jag skickar bilder på dom till dig. För vi måste hålla kontakten! Då kommer dom vara ännu större!"

Jag vet ju att vi sagt det förut,
men det är så äkta när hon säger det och tittar mig i ögonen. Och jag blir tårögd som vanligt, och menar på att jag kommer vara hjärtekrossad när jag åker hem. Ibland kan jag sitta i bilen och köra och komma på tanken att en dag åker jag faktiskt hem. Jag blir alltid tårögd och får försöka tänka på annat.

En av de finaste komplimangerna
 var när vi kom hem sent från Arizona. Vi hade lagt barnen och håller på att packa upp. Eftersom de bjöd mig på resan, så har jag inte riktigt vetat hur jag ska tacka dom tillräckligt förutom med ord. Det slutade med att jag köpte ett fint kort och blommor dock. Men den kvällen så säger M till mig: "Tack så hemskt mycket för att du följde med Emma. Du ska veta hur mycket vi tycker om att spendera tid med dig. Du är så mogen och jag önskar verkligen, och kan bara hoppas att lilla M kommer bli som du en dag. Jag vet inte om barnen kommer kunna älska någon som dig igen".

Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva allt detta på ett ödmjukt och bra sätt utan att ha det osagt... Men vi är verkligen bra på att uppskatta varandra och ge komplimanger. Och det är av anledningen att Dom är som Dom är, som mitt år här har blivit så bra! Plus de fina vännerna jag fått här. Jag har haft sådan himla tur på alla plan!

För mig är det viktigt att visa uppskattning, och att göra det på ett sådant sätt så att det känns äkta. För det är inte alltid det gör det i dagens "gulligulliga och krusslidulliga" sätt att skriva och prata. När saker går för fort, när man säger jag älskar dig för nära inpå man lärade känna varandra eller klistrar in för mycket hjärtan i ett meddelande utan att man egentligen känner varandra så väl, då blir det inte äkta för mig. Vad gäller både killar och tjejer. Men ofta rycks man ju med i smickret, utan att ens tänka sig för först! Vart står jag i relationen och på vilken nivå ligger vi egentligen?

Men att känna att något är ömsesidigt, att man ger och tar lika mycket - det finns inget bättre känsla.

Är detta mitt första riktigt inlägg sedan jag kom hit? Nej, nu ska jag läsa tidningen, slå på tv:n och äta 72% Ghirardelli! Det du mamma, det är snäppet bättre än Lindt!

P.s
Jag saknar våra lapachoteochtvmyskvällar!


Älskade bror

Grattis på födelsedagen underbara brorsan!


Flo Rida

Till Linnea: Klicka på "Bädda in knappen" under youtubeklippet. Se till så att du har bockat i rutan för "Använd gammal inbäddningskod" som kommer upp när du klickar på "bädda in". Kopiera koden, gå till inlägget och klicka på "HTML" som sitter till höger och bildknappen och klistra in. TJOFF så kommer klippet upp i inläggsrutan.

Man kanske ska överväga att starta en egen "attdonapåbloggen" hemsida.

Hade solstrålar!


Good game

Celtics against Bulls tonight. Just gotta indulge in ice cream watching this game.

Well, no more time for talking, bye!

LÄS DETTA


http://hanapee.blogg.se/2011/march/att-vara-ihop-med-en-javla-idiot.html

Black Eyed Peas


Backseat


Det tog mig ett litet tag att inse att jag måste använda den gamla typen av inbäddningskoden. Men nu kan jag åtminstone lägga upp youtubeklipp igen! Thank god.

Oh well, night night!

HALLÅ

Hallå i rutan! Eller Haloha som min värdfamilj anser att jag säger. Haha, det låter ju för bövölen som en maträtt från Hawaii eller nått i den stilen.

NÅVÄL, HÄR KOMMER DET EFTERLÄNGTADE INLÄGGET! Åh, ja. Som ni varit besviken på mig. Men här är jag nu - redo att skriva några rader.

Klockan är halv tio snart (lördsag) och jag beslutade mig för att åka hem och köra på en tidig säng. Jag har inte fått någon good nights sleep sedan vi kom hem från Arizona och har varit trött som en mås hela dagen. Arizona var jätteskönt btw! Sol och bad! Nu längtar man till sommaren.

Jag har mest tagit det lugnt som en filbunke hela dagen, pysslade på på morgonen i godan ro. Skypade lite med finfamiljen min, åt frukost (I love äggmacka), drog sedan en svängom på gymmet (såg killen i dom röda shortsen), sedan blev det dusch och skutt in i bilen för att åka och möta upp Evelina och Malin på Old Orchard (påminner om stan hemma, med butiker utomhus) för att strosa lite och sedan äta middag på Cheesecake Factory där det blev Burgare och sallad. Vi plockade upp Helena som precis kommit hem från Florida och åkte till Starbucks för kaffe! Gud vad jag tycker om mina tjejer.



Men efter det slutade jag mitt äventyr för idag. Sa jag att jag var trött?

Jag vet ju att det är så mycket jag missat att berätta. Bland annat sedan min familj var här, vad har hänt sedan dess, Arizona... allt?

Fast det kan vi väl ta en annan kväll? Jag tycker jag gjorde ett rätt långt inlägg!

Eller ja, kan tilläggas kort och koncist att jag och My bakade Brownies och hade Sleepover igår.




Puss då!


RSS 2.0