Handtag, famntag

Hej...

Dörrhandtag har en viss förmåga att fånga upp en ibland. Jag verkar vara ett favoritobjekt och är ganska uppenbart het bland handtag. Lyllo mig. Ändå vill jag inte påstå att jag brukar gå smekande nära dem, jag har väl bara otur, emellanåt.


För bra länge sedan nu, hade jag full fart hela morgonen och var med stora kliv på väg in i mitt rum. Man skulle kunna säga att jag marsherade - med bestämda steg och gungande armar. Jag visste exakt var jag skulle, jag hade stenkoll på läget.  Men jag kom aldrig in i mitt rum. För jag fastnade i dörrhandtaget med tröjärmen och flög tillbaka ut i hallen, som så många andra gånger. Och där låg jag och tänkte, varför, varför?? Vad föredrande egentligen. 60 kilo som bara BAAM, slängs rakt ner i golvet. Det märkliga är också att det oftast tycks hända på väg in och ut från toaletten. Senast idag fastnade jag med mjukisbyx-fickan i toalettdörrshandtaget. Förklara för mig hur det går till, kära nån.


Jag kommer ihåg en gång då jag var väldigt arg och skulle gå in i mammas och pappas sovrum och hämta telefonen. Det måste ha varit för att jag gick så fort framåt som handtaget gick rakt igenom koftan och jag fick ett hål. Men jag förtjänade det kanske. Fast jag skulle mycket mer behöva ett famntag just nu.

Men allting ska väl inte vara som på moln heller. Hur skulle det se ut.

Mjuk

Massagehänder

"Emma, du har massagehänder va?" 
 - "Ja, jag tror faktiskt det"


Nattvardsmässa

Halleluja

Är det bara jag som i stort sett hela mitt liv trott att man sagt HalleluLja?

Iallafall, idag har jag varit i kyrkan. Jag är faktiskt inte dryg med er, jag var där med Susanna kl. 12.10 på GA-kyrkan, någon slags nattvardsmässa. Självklart var det i och med ett skolarbete. Knalla dit frivilligt hade jag nog bestämt inte gjort, för att se på när prästen smeker folk i pannan, läser bibeln innantill, trycker in en plastplatta i munnen på dom och värst av allt, (hö och häpna...) låter den uppslutna lilla gruppen som över huvud taget väljer att komma till kyrkan, dricka ur samma silvriga bägare. Nästan bakteriehärd på skandalös nivå! JESUS! Men Gud, se så kristen jag har blivit.

Nej, men så farligt är det inte. Inte ett dugg kanske egentligen. Överreaktion från min sida. I och med att jag gärna inte vill bli sjuk för att missa träningar (fast nu är ju säsongen slut) så är jag ganska noga med att vara försiktig i vanliga fall. Jag drack dock inte ur bägaren, och fick därmed heller inget sånt där smaklöst kex.

Vill man vara riktigt jävlig så ska man ju ta och dricka ur den om man har typ magsjuka, feber eller munsår. Så det var väl tur för den lilla församlingen, eftersom jag råkar ha just munsår för tillfället. Men det är snart borta med vinden. Zovirax gör susen, mot munsårsbusen. Ha...ha. Fast det där lät bara äckligt.

Då vi satt där i någon typ av lite ring, så kände jag plötsligt obehag.
Jag kände mig olustig, jag passade inte in, kände inte alls att jag hörde hemma där. Mörka, bullriga sjungande röster till kuslig orgel, predikan och psalmer ur biblen som mest väcker bilder från krigsfilmer från förr med svärd och pilbågar och lukten som bara den känns uråldrig...

Som tur var satte jag krokben för frestelsen att börja fnissa
vid ett tillfälle mitt i det hela. Det kan ju bli så, ni vet. Då man absolut inte borde och får, så vill man gärna ge ifrån sig nått ljud. Ofta kan det bli ofrivilligt. Men det glädjer mig att jag kunde behärska mig, annars hade jag antagligen gjort bort mig totalt, det hade dessutom inte varit särskilt moget. Ung flicka tramsar utan anledning sönder en helig nattvardsmässa, pastor börjar gråta. Det skulle va snyggt. Inte för att det skulle göra rubriker i tidningen. Önsketänkande bara...

Ska bege mig, ta det piano. Amen.


Spraj

Alltså, wow.

Jag har precis trollat bort en liten hårspray. Vad pirrigt magiskt. Men mäktigt irritationsframkallande, nu kommer jag ligga vaken hela natten och undra vart tusan jag gjort av den. Tråkigt bara att det inte hördes något poff, utan att den bara försvann. Jag han inte ens säga abra kadabra. Men... jag jobbar på det.

Det händer lite då och då, att jag ofrivillgt trollar. Jag börjar bli aningens förbannad. Men luuugnt, dagens vinst från Dragons sitter fortfarande i så jag kväver lätt som en plätt aggressionerna för idag. Jag är riktigt nöjd med mig själv nu och mina egna manipulationer. Strongt.

Men nu knackar John Blund mig på axeln och hotar med törnrosasömn om jag inte skyndar mig illa kvickt. Men vad han inte vet, är att jag gjort en fälla så att han ska trilla ner i sin egen sandpåse. För jag måste vara vaken och plugga!

Däremot, får ni jättegärna sova sött. Jag kommer ändå aldrig få min skönhetssömn.

Och som Karin brukar säga, tussi mulli nutti, eller nått sånt... Huh... Jag tror jag till och med trollat om bokstäverna. !åd jeH, med andra ord då...

Totalvändning

YEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEESSSSSSSSSSSSS!

FRÅN ATT HA VARIT TRÖTT, (VEM FAN ORKAR VARA TRÖTT OCH GNÄLLIG EGENTLIGEN!) TILL ATT VARA HELT OOOOAAAAAA! Är det inte nästan lite läskigt att man kan vara så lättpåverkad av sport?

Dragons vann borta mot Solna, jag orkar inte gå in på detaljer eller förklara för diverse oinsatta. MEN OO, så bra det känns. OOO så det vankas SM-guld!

Jag sitter nästan och hickar här samtidigt som jag sitter och hoppar upp och ned på stolen, bara för att jag är så uppspelt. Jag vill säga något medans jag sitter här och ler så att mungiporna snart spricker på mig, men jag har inget vettigt att säga. Jag vill bara skrika rakt ut av glädje!

Jag tror, att jag måste ta mig samman ett slag. Jag får återkomma när jag landat med fötterna på jorden igen. Adjö

Hemma efter lång helg

Helu

Idag är jag så trött. Så trött så trött så trött. Det är inte alls kalas detta. Jag känner mig som en bortglömd disktrasa, förutom att jag garanterat inte luktar illa. Jag duschade imorse efter lite träning.

Det känns mest som att jag har lunkat runt på skolan i min egna bubbla på rutin och inte riktigt varit medveten om nånting över huvud taget. Noll reaktionsförmåga. Noll hjärnkapacitet över huvud taget. Om någon skulle daskat till mig i ansiktet så skulle uppebnarelsen kommit först dagen efter. Så illa punkterad är jag, denna måndag.

Men jag har faktiskt varit vaken litegrann idag. Och det var den minuten jag upptäckte att jag tappat bort min farmors originella och dyra ring. Här var reaktionen så pass bra och skarp, att hjärnblödningen inte låg långt borta. Jösses, hjärtslagen började trava istället för att galoppera. Fast nu kan jag ju passa på att tala om för er att jag aldrig någonsin varit en hästtjej, så om jag inte verkar veta vad jag snackar eller drar liknelser om, så är faktum att, jag inte vet det. Men vad gör det om hundra år.

Paniken spred sig iallafall i hela kroppen och jag var nära att mitt på stan, sätta mig ner rakt på asfalten och vägra något mer. Tills jag efter en minuts trauma och försök till tankeverksamhet fann den i fickan. Fy huu.

Nej, äppelhjärnor. Jag ska nu brygga mer kaffe, dricka upp mitt citronvatten, blinka lite med ögonen för att återfå skärpan i linserna, snacka lite med fisken (vi har ju inte sett varandra på hela helgen), stretcha nacken (helt seriöst, jag har gör-ont) och kolla mailen.

Vilken rutinerad businesswoman jag är. Ni har väl läst om Ergonomi? Det har ni, på information och layouten, antagligen på idrotten också.

Ikväll ska föresten laget till Olearys och bli bjuden på middag av föreningen i och med helgens framgångar och titta på Dragonsmatchen tillsammans.

Nej men nu, NU går jag. Och jag är så trött, att jag inte ens orkar säga hej då.


Gametime

YEEEEEEEEEES!

Två supervinster idag. WO!

Dragons vann med 74-64
Vi vann med 61-54 efter 12p underläge mot Norrköping.

In upper Sweden

Dundrans kanoneeer
 
Nu är vi äntligen här efter en åtta timmars lång resa i minibuss.

I och för sig har det gått någorlunda fort, jag har mest sovit, lyssnat på musik och tvångläst en bok av en nobelförfattare som vi har i uppgift i Svenskan.

Vi har precis gjort varmhoklad och väntar på att få gå och käka om 40 minuter, första matchen börjar 20.00 redan ikväll mot Norrköping. Det kommer bli hårt, vi får se vad utgången av det hela blir.

Nu ska jag socialisera mig med Ava och Fanny som jag delar rum med och glo på top model.

Jag uppdatorar senare. Morsmors!


Mot Lulle

Tjoflöjt

Det här har också varit en fin dag, mucho fin actually för att diskret ge en touch av mina engelska talanger. NEJ! Den här gången är jag inte dryg. Solsken och dylikt har iallafall piggat på en.

Imorogn kl.08.00 bär det av mot Luleå för U20 sm, så jag ska inte bli långrandig. Måste packa och plugga. Duscha vore också fint om jag tog mig tid och gjorde. Har inte gjort det efter treeningen. OPSY!

Men nu är det tid för att blöta ner sig och halka in i duschen.

Simma lugnt, hälsningar fisken p åskrivbordet bredvid.

P.s Jamen juust, jag skula ju brena en skiva oxå. Bra att jaj kom på dett

Torsdag

Önska mig lycka till!

Ta vara på en fin dag, hejs mä er

Leka

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug!
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!


1. Vad heter du?: Eh, Emma (Hur är det meningen att man ska göra här? Om man inte får skrifva sitt namn...)
2. Ett ord på fyra bokstäver: Eller! Nej, det var fem.
3. Flicknamn: Eva
4. Pojknamn: Elias ploppade upp först. Men om jag skulle tänkt till så skule jag sagt Edward, den dumma farbrorn i Aristocats va.
5. Yrke: Elitidrottare, elektriker, expedit, elefantridare... gud vad jag kan
6. Färg: En svår fråga, men jag säger grön.

7. Klädesplagg: Ekologisk mössa (Jag tänkte på Ecohead! Ett UF företag från i år) Elastisk trosa kan också vara ett svar
8. Mat: En eldig fajita eller efterrätt
9. Sak i badrummet: Eltandborste! Klockren
10. Plats/stad: Eiffeltornet (har redan petat och rest upp i det). Det måste väl räknas som plats, en sevärdhet. Annars är Eskilstuna mitt säkra kort.
11. En orsak att vara sen: En ettakluddare fällde krokben på mig
12. Något man skriker: En gång till gosse och jag blir tokig!
13. Film: E.T
14. Något man dricker: Enbärssaft eller
15. Band: E.M.D, yeaah
16. Djur: Engångare höhö. Det är internt mellan mig och Daniel. Ekkorre då...
17. Gatunamn: Ekorrvägen finns det säkert något som heter
18. Bil: Elbil
19. Sång: Eye of the tiger
20. Aktivitet med mer än en deltagare: En, två, tre, ost!


Nej men nej

Hej.
Okej.
Så var kvällen förstörd.
Dragons förlorade.

Kom igen. Ett två tre NU SURAR VI så vi bara kan vara glada imorgon och glömma den här besvikelsen. Men mer synd är det om Peter, sorgen i hans ögon gick inte att beskriva. Det såg ut som att han höll på att gråta, kanske att det mestadels satt i den tekniska på bänken.

Aja, nya tag på fredag. Och då gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun. Eller fingret, som dom här vackra damerna förespråkar.



Nu ska jag göra lite mysigt och klappa mig själv på magen. Jag är urmätt.

Ta det piano, klockan är faktiskt snart halv 10. Hej!


Sömnig

Uffa.

Jag har precis tagit en tupplur på 20 min och känner mig lite mos. Dessutom är jag lite deppig...  jag råkade precis svälja min snuttefilt och peta mig i ögat med nappen.

Men för att komma över tragedin ska jag ta och plugga marknadsföring en liten stund innan jag drar ut på tigerjakt. Eller en jaa... en vanlig springtur, men man kan få kalla det vad man vill tycker jag. Tigerjakt låter mer spännande... Fast gemensamt ger det säkert för många adrenalin, medan de i och för sig för andra kanske innebär att de kollavippsar. Det är väl det som är så härligt, att vi alla är olika!

Nu när jag väl sagt något förnufigt, eller snarare råkat hasplat ur mig något klokt, så stänger vi ner här innan jag sagt något jag inte borde säga alls.

Fast igenKlien är jag allt bra dum mot mig själv, jag älskar att retas. Men med mig själv låter ju bara jäkligt korkat. Jag är faktiskt smart och klok. Förståndigt är ett annat fint ord. För det har mamma sagt! Hur jag håller på...

Dags att rusa. Ikväll blir det till Ante och titta på tredje finalmatchen som spelas på bortaplan i Stockholm hos Solna! Jag har lovat Pontus att hålla tummarna. Så, det tänker jag göra. Ha det gött! Som min kära vän Oscar skulle sagt.

Kramtomater och Pussgurkor!

Hello taxy

God afton.

En morgon vaknade jag av att taxikurir ringde mig.


Först tänkte jag, vad i helvete. Jag slår vad om att jag ofrivilligt kommit åt en knapp i sömnen, ringt taxibolaget och på något övernaturligt sätt beställt en. 

Men allra först, med trötta... mycket trötta ögon försöker jag läsa ut bokstäverna på mobilens display: T..ttt..ax.. i... Vaaaa...? Uuhmm... Gäspp... TAXI! Vaaaaad händeeer!?

Först vill jag inte svara då jag faktiskt precis vaknat och tänker tusen tankar över saker jag kan ha ställt till med eller råkat göra. Man vet ju aldrig? För vaför i hela fridens namn skulle taxi ringa, om jag själv inte ringt. Inte för att oddsen är stora att jag gjort det, särskilt inte i sömnen. Jag som inte ens vet hur man beställer taaxi, som vissa kommer ihåg, haha... "Öhh, hej...  Kan ni komma och hämta mig?" Hahahahaha

Men sen beslutade jag mig för att svara efter en hel bunt med signaler då det slog mig att saker kanske bara skulle bli ännu värre om jag körde p´å med stilen som lät mest lockande, att ignorera.

Så jag svarar krassligt och en väldigt trevlig karl är i andra luren, måste jag säga. Han låter tillo och med olycklig över att han väckt mig. För inte en chans att han missade det. Det hela visade sig handla om pappa och han började med att fråga om han itne fått fel nummer. Öhmm, vem söker du undrade jag? Eller om det var han som sa det utan att jag ens frågade,  jag minns uppriktigt inte. Klart var iallafall att han sökte Ericsson. Jonas. Jaha, ja men det är min pappa svarade jag och blev tillfrågad om hans nummer. Efter ett tack och hej leverpastej, slappnade jag av i musklerna och föll tillbaka ner på kudden för att kliva upp en kvart senare.


Tyke Mördbult

Kommentar av Matilda från inlägg "Hem"

"haha! Det bästa var ju när vi skrev "Promenera" i stället för "prenumerera" ^^ "Det kostar 10 kr att promenera" Vi var så bra! :D"

Det där hade jag nästan glömt hahahahahaha jag dör av skratt.

Apropå allt och ingenting, dom här är nästan lika begåvade som vi en gång var.



Plopp

Kväll

Ibland tror jag att jag är totalt tappad bakom flötet, har omöjliga skruvar lösa och kanske, kanske inte kommer härifrån ursprungligen. Men som tur är så är det bara ibland. Inte jämt. Jag har allt bra tur jag! Lyckost mig

En bland ett par kvällar på Barista ska jag gå på tjotta för att.. Skitsamma. Aaa iallafall, mänsklig som jag är tvättar jag instinktivt mina händer efteråt. Då jag sedan ska ta pappershanddukar för att torka mig, förstår jag mig inte ett dugg på pappershållaren. Jaha, vad gör jag nu då...? Pust. Åh. Envis som jag är, vägrar jag gå därifrån och låta den rent ut sagt jävliga konstruktionen till pappershållare vinna över min intelligens. Så jag tar mig ann det enormt besvärliga problemet i syfte om att få fram papper ur mojjängen på väggen som garanterat inte ens plåtnisse skulle ha förstått sig på, tro mig... Med sammanbitna tänder böjer jag på mig, kikar både här och där, pillar, suckar, stönar och beklagar mig. Det MÅSTE ju bara finnas en logisk lösning? För inte fan vill jag gå på ett fik för att bli smart  genom att knäcka problem som borde finnas på Boda Borg och INTE på en toalett på Barista. Smått förbannad är jag, det enda jag begär är att få torka mina blöta händer? Plötsligt ser jag något som ser ut som en stor knapp av järn eller stål. Uppgiven som jag börjar bli, trycker jag på den i hopp om att en pappersbit ska trilla ut. Men istället låter det tttssssssssssssssss. Jag känner att det svider till och gör ganska ont. Paff blir jag iallafall kan jag tala om, och upptäcker ganska snabbt att det är en lampa, eller lampskärm, en ruskigt het en... Aootche... Tre sekunder senare verkar jag bli helt vanlig igen. Jag kommer inte exakt ihåg hur jag upptäckte det, men jag tar pappret, torkar mina händer och lunkar ut därifrån med en bränd hand och en kvaddad hjärna. Dock helt normal, thank you.

Hej då, nu sover vi

Hem

Tjenis

Jag har precis kommit hem från en underbar helg med finfina människor och diverse andra tillskott som man får säga vad man vill om. Eller ja, egentligen har jag kanske inte kommit hem. Min hjärna kaputtade någonstanns där på vägen. Jag är helt slut, med andra ord och det enda jag känner för nu är att äta våfflor och andas in frisk luft. Gärna i en stol, ompysslad på altanen.

Ibland kan man önska att man kunde få gå tillbaka i tiden. Till tiden då man fortfarande ritade den blåa himlen som en rand längst upp på pappret, hoppade långhopprep och rev varandra i ansiktet då man kände för det. Eventuellt hade man ett eget språk också, OCH, om man var lika chic och hippie som jag och Matilda, så hade man även en dinosaurieklubb! Hahaha, herre min skapare vad vi la ner tid på det! Vilket projekt... En hobby som hette duga. Det kostade en tia att vara med och prenumerera. Gissa hur många prenumeranter vi hade? 2 faktiskt! Och det var just jag och Matilda...

Men det bästa av allt var nog radioprogrammet vi gjorde, "Radioooooooo Boooooooooooodil!". Jag vet... FRÅGA INTE! Med namn som Ulla baguetterulle, Maja Nylonstrumpa, Majstro Pekpinne, Jarl Jaktsson, Violetta Kruk m.m m.m... Hehe... hehehe. Vad fick man allting ifrån?

Ja, ibland skulle man önska att man kunde få gå tillbaka i tiden. För den var fasen inte dålig, min dåtid.

Rusaaaaaaaaaaaar


Björnrike

ADJÖKENS!



Kassler

Hallå skansen!

Idag har jag också jobbat, fixade med mat på morgonen som jag kunde slänga i mig direkt efter jobbet innan jag for till Helex för att gymma en snabbis före träningen med U20.

Måste bara nämna att Beatrice berättade om speciella kunder som hon stött på på Mc Donald's. Förvisso har jag också det, men inget särskilt minnesvärt som jag tänker ta upp nu iallafall. En kund hade kommit fram och beställt en hamburgare i Happy Mealen, men han ville inte ha brödet med köttet. "Ehmm, nehepp..." sa Bea och undrade hur han då hade tänkt äta alltsammans? Mannen hade oberört svarat att han ville ha allting på en tallrik, såklart. Bea kliade sig i huvudet och svarade... "Men, tyvärr är det så att vi inte har några tallrikar". Mannen hajade till direkt och en aning irriterat hade han sagt "Men, varför säger ni att det är gjort i TALLRIKSMODELLEN DÅ"? Hahaha... Genast började vi driva om det, skulle han ha letat efter Sjömän i sjömansbiff då också? Eller efter Löv i Lövbiff? Ja jösses, vilken karl.

Nåja, väl hemma efter en lång dag hemmifrån slår jag mig ner för att beröras en stund av Grey's innan jag fortsätter på min packning till Björnrike då vi far imorgon! Oboy, vad vi ska ha kuligt.

Mamma fick hjälpa till och komma med råd. Jag funderade på om jag skulle packa ner ytterligare ett par jeans. Mamma föreslog Miss Sixty, medan jag var inne på ett par gamla som jag klippt sönder. Men det tyckte bestämt inte hon, för det såg man ut som en kassler i. Jaha... Fräscht.

Nu ska jag springa nerför trappen och dricka varmchoklad med mor min, som för den delen stryker min blus och ska förminska ett elastiskt hårband till mig. Jag tror jag har Size Zero på mitt huvud. Det var la roligt. Moppehjälmen som nu köptes för flera år sedan i minsta storlek som fanns, var lite för stor den med.

Ta hand om er, vi kommer hem någon gång på söndag.


MÅ GOTT


Chockartat

Bu

Bara för att föregå med gott exempel, så ska jag inte svära när jag säger att Dragons förlorade första finalmatchen mot Solna. Bittert...

Klart bättre är det iallafall i år då det är bäst av sju som vanligt igen, istället för fjuppiga bäst av fem. Tackar för det!

Åkte in och jobbade några timmar innan träningen idag som jag egentligen hade tänkt att åka hem direkt efter, men då Karin skrev ordet "Snälla" och bad mig komma till Waynes, så vek sig, SOM VANLIGT, benen på mig och jag puttrade dit svettig och... ljuvlig. Satt säga

Sen time-ade jag med mamma som for från jobbet vid halv 9 tiden så hon kom och hämtade upp mig strax före halv 10 i samma veva som hon plockat upp Daniel från Ante där alla var och tittade. Observera ALLA utom jag, som hade träning... Alla är en ganska stor och inflytelserik folkgrupp faktiskt! Och den kunde inte jag delta i... trots att det var jag som höll i trådarna från början.

Jag har faktiskt inget speciellt nice att berätta om idag. Det enda min dag har gått ut på i det stora hela är att förlora hjärnceller. Nån skojig skulle tänka "HA HA, har du ens några"... MEN JAG ÄR INTE PÅ SKÄMTHUMÖR. Gustaf har retats med mig hela dagen, tror jag. Och varför jag förlorat hjärnceller dagen i ära är för att jag tror jag krockade med allting som möjligen går att krocka med på jobbet.

Ena gången krockade jag så plötsligt från ingenstanns med Gustaf att jag blev riktigt chockad! Ni vet då man inte riktigt vet vad man ska säga, eller för den delen tänka. Så jag tog tag i situationen och la mig ner på golvet och började prata lugnande ord till mig själv, och för att bli ytterligare lite lugnare så började jag klappa mig själv på huvudet.

Nej, men skämt. Klart jag inte gjorde, fast att jag blev paff stämmer. Resten är skitsnack, även om ni skulle önska att det var sant. Att jag var knäpp, haha.

Nog om allt ungdomar, jag är trött och ganska förpestad av negativ energi sedan Dragons förlust. Bättre lycka nästa gång. Och som en begåvad man brukar säga, "Efter regn kommer solsken". Ni vet vilken jag menar?

God natt sov gott

 

Tredje gången gilt

HALLÅ 

RSS 2.0