HOW TO SAVE A LIFE

Jag har räddat en hund idag!

Jag var ute och gick när jag såg den på en parkering, mitt bland åkande bilar och några passerande människor som varken verkade se eller bry sig. Jag kunde nästan se på en gång att den var helt ensam, efter som den inte hade något koppel och ingen befann sig tillräckligt nära. Dessutom, vem skulle ha en lös hund så nära vägen?

Så jag gick fram till den och kunde höra att den gnolade lite knepigt, som om den var förkyld och lite kraxig i halsen. Den såg även rätt mager ut, så jag fick för mig att den här hunden kunde ha varit vilse ett tag. Men den hade ett halsband, som jag kunde se att det fanns en address och telefonnummer på, men eftersom jag inte kände hunden och inte visste om den var kapabel till att bitas (eftersom jag tänkte tanken att den möjligen hade tuffat till sig i det fria) så gjorde jag inget mer än att klappa den lite lätt på huvudet - för att liksom kolla läget.

Jag tittade mig omkring för att se om någon var i närheten så jag kunde låna en telefon och ringa numret på brickan när jag plötsligt såg en "hund-salong". Jag försökte ropa och få med mig hunden, fast det gick sådär, den verkade lite småkorkad där den stod och tittade på mig, men när jag väl började gå så sprang den efter och jag skyndade mig in i salongen för att berätta vad som hänt. En ung kvinna kom rusandes, fick tag på hunden, lyfte upp den och kollade på brickan och konstaterade: "Jag tror jag vet vem ägaren är!"

Hon tackade så hemskt mycket, men jag fick aldrig reda på vad hunden kom från, kanske en stamkund på hundfrisersalongen?

Jaja, jag mår iallafall bra i hjärtat. Tänk om ingen orkat bry sig!? Det är det som är problemet, att folk ofta är för lata för att bry sig eller inte anser sig ha tid och hittar på ursäkter genom bekväma tankar som: "Äh, ägaren är säkert i närheten" eller "Det är säkert någon annan som tar rätt på den.

Hur som haver så ska jag ta en dusch nu. Barnen kommer hem om 40 min!


29 SEPTEMBER

Idag sa jag hej då till Linnea. Hon har haft mycket besvär och krångel med sina hostföräldrar, som har betett sig så som folk bara kan göra på film. Riktigt riktigt ruttet. Så imorgonbitti åker hon till norra Kalefornien och vi önskar henne all lycka till och hoppas att hon kommer att må prima skinka nu och bli väl och varmt omhändertagen, för det är hon värd!

När jag kom hem strax före tolv för att börja jobba, ringde killens moster och berättade att mormorn skulle ta honom och de andra småkusinerna på lunch, så jag är ledig en timme till - tackar!

Fick faktiskt med mig två påsar hem idag! En Kashmirtröja från J.Crew och örhängen från Givenchy. Annars har jag faktiskt varit rätt sparsam, förutom alla Starbucks besök och mat.



Hejhopp


WHAT TO SAY

Gud, jag vet inte vad jag ska skriva!

I söndags var vi ett gäng tjejer DownTown tillsammans - kulkul! Nu till helgen ska jag först på en båt-cruise och sedan möter mina hostföräldrar upp mig för att bjuda mig på middag eftersom jag fyller år i mitten på oktober och denna helg var den enda som de hade barnvakt åt barnen. Söndagen betyder den här veckan NHL, preseason game - Blackhawks VS St.Louis. KUL! Är det något jag ska göra här så är det att kolla på sport. Deffinitivt! Finns inget som gör mig så uppspelt! Inte ens en god frukost! Eller ja, det beror väl på.

Pratade med mamma idag. Jag saknar henne så, precis som alla andra.

Jag antar att tankarna på hemma kommer komma med hösten, så känns det. Jag saknar att krypa upp i våran soffa med Lapacho-te, kanske göra ett fotbad och ta en promenad på ön som jag växt upp på och har hundrasjuttiotusen barndomsminnen ifrån.

Jag saknar min trädgård och att laga riktig mat, jag saknar att ha någon att massera med och att kunna gå ut på min balkong och prata i telefonen, jag saknar min säng och min väckarklocka, jag saknar mina grannar och att gå ut och hämta tidningen på morgonen, jag saknar svenskt hårdbröd och att få äta frukost ifred, jag saknar alla mina organiserade lådor och min spegel, men framförallt, så saknar jag ju alla mänskliga beting.

Nu är klockan nio på kvällen här men jag ska faktiskt försöka gå och lägga mig för att på nått sätt försäka utplåna min smått växande huvudvärk.



// God natt


HEJ

Jag skriver snart



NÖJD



Har "investerat" i en träningsklocka jag. Är ganska nöjd faktiskt och kan se mig själv springa hurtigt som damen på bilden, är allt som det ska kliver jag i hundbajs också.

Jag var egentligen bara ute efter en vattentät träningsklocka med timer, så att jag kan ta tid på olika övningar på gymmet. Det var så gott som mitt krav när jag kom dit. Sen kommer jag till affären... och ser en hel ställning med olika klockor som alla har olika funktioner och tillbehör. Otålig som jag är grabbar jag tag i en expedit på en gång och börjar ställa frågor och förklarar min träningssituation. Gubben hjälper mig så gott han kan, men inser snart att "Den här tjejen behöver experthjälp". Så han hämtar sin ännu mer kunniga kollega som tillslut, efter lite om och men, fram och tillbaka, klämmande och kännande och vridande och vändande får mig att slå till.

Nu har jag precis pillat lite med den, så datumet och tiden stämmer numera! Nu återstår det bara att lära sig funktionerna, men som sagt. Jag känner mig nöjd, och jag är glad - för jag är NÖJD!




Ps. Dom här två har ju sjungit olika sånger som gick på TV när jag var liten... jag älskade det... Jag vet inte om det gick på Bollibompa? Mycket möjligt! Men framförallt Anders är grym på att skriva olika vittsiga och roliga låtar!


BREAKFAST

Hej hopp

Har precis hämtat ut 2 paket på posten från Sverige men lite mer kläder, skor och vinterjacka!

Nu blir det amerikansk frukost med en vän här på morgonkulan, sedan ska jag hämta upp grabben och småkusinerna från skolan.



Trevlig helg!


RIM OCH RESON

Hallå där köp blåbär.

Helgen är här! Än är jag i någon inte kär. Mamma jag vet att du orolig, men chansen att jag gifter mig är inte så trolig. Hittills har de snygga pojkarna bara setts på basketplaner och olika shopping mall, fast det är nästan så att jag inte sett några at all. Dock är det insidan som är det viktiga, hur som haver ska vi ikväll gå till the tempel och vara pliktiga. Det är judisk holiday så alla vuxna fastar. Haha, tur att jag slipper så mycket mat som jag varje dag lastar.

Imorse åkte jag till gymmet och spenderade två timmar. Jag glömde helt bort att dricka vatten, så det var nästan så jag tänkte "jag tror jag svimmar". Idag har jag också träffat mina svenska vänner, då passar vi bland annat på att prata om hur vi känner. Tog en kaffe på starbucks gjorde vi förstås, men tid fanns inte riktigt till att i butikerna gå loss. Men tur var väl de, så jag sparar pengar till en framtida USA-turné.

Nej, nu ska jag inte sitta vid datorn mer, ta vara på dagen och kram till er.


RANDIGT

Förutom ett par brev från mormor och ett från mamma, fick jag nu ikväll ett från min underbara rara fina Klara-kusin.



Min hostpappa öppnade först brevet, eftersom mitt namn inte stod på det... "Emma, jag tror du fått ett brev! För jag förstår ingenting av vad som står i det"

Överlycklig som jag blev skuttade jag fram till honom, öppnade det på nytt och blev helt till mig när det var Klara. Jag satte mig ner med dom ett tag och småpratade, lade brevet på sängen och tog en prommis.

Nu är jag velig. Ska jag läsa det eller inte? Eller nu ljög jag lagom, klart jag inte kommer kunna hålla mig tills imorgon... men jag är så rädd för att börja störtgråta. För det börjar lätt småforsa när jag får fina mail och brev. Bäst att förbereda med näsdukar och slå på tv:n för att skingra tankarna omedelbart. Two and a half men borde komma till undansättning snart.

Toodles


BBALL

Hittade en bild av starten på ett spelsystem från damlaget.

Jag saknar det verkligen jättemycket! Det är nästan så att jag blir lite deprimerad när jag tänker på det, det känns som att en del av mig saknas. För det har varit en del som tagit upp halva min vardag, varav den andra halvan jag gått i skolan, sovit, pluggat och ätit. Om och om igen.

Jag saknar dom hårda träningarna på försäsongen. Och hör här! Jag saknar till och med ordet: "Baseline". Vilket är ett ord som alla vanligtvis fruktar eftersom det betyder att vi måste springa som straff.

Jag saknar lagkänslan, mina coacher, lagkamraterna, tändningen innan match, lira riktigt bra boll och träna hårt. Jag ska försöka hitta ett lag att spela med här, men många lag är inom college (iallafall i min ålder), så vi får se om det går att ordna när jag väl börjar plugga till vintern/våren.

JAG HOPPAS. För jag får snart kramp! Att springa, gymma och träna själv tillfredsställer bara halva mig.

Har gymmat idag och nu är arbetsdagen slut. Ska ta en snabb prommis och sedan rulla in under täcket tidigare än igår, en viss Dimitri Perera ringde nämligen tolv på natten och väckte mig ur mina drömmar.



På återseende!


FM

Här är några av de låtar som spelas på radion här om, och om, och om igen...

DJ Khaled – All I Do Is Win - Feat. T-Pain, Ludacris, Snoop Dogg & Rick Ross


Flo Rida – Club Can't Handle Me - Feat. David Guetta

Mike Posner – Cooler Than Me - Single Mix

3OH!3 – My First Kiss - Feat. Ke$ha


Ke$ha – Take It Off

Nelly – Just A Dream - Main


BREVPAPPER



Jag måste se till att "köpa brevpapper" kommer först på min lista till helgen så jag kan skriva till alla som inte har facebook. Japp, det måste jag... Ska ändå träffa åtminstone Linnea då på köpcentret så det passar nog utmärkt!

Ah. Jag skrev egentligen för att lätt på hjärtat för en annan sak, men se jag ångrade mig.

Kan däremot gott meddela att Sofia nu är två timmar bort från mig i Detroit hos sin Garrick. (IIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHH) Vi pratade med varandra för en timme sedan och det var knappt att någon fattade vad den andre skrev bara för att vi var så upphettsade. Jag längtar så efter henne, och Alla Andra. Det är första gången jag är borta från alla människor jag beundrar och tycker så mycket om.

Äh, som Alfons pappa säger: Var sak har sin tid!



Sweet dreams


WEDNESDAY


KLARA 10 ÅR



Min fina fina tjej, GRATTIS

 


JUST A DREAM

Nelly – Just A Dream - Main

STEAL A KISS



Ända sedan Daniel och jag var små har vi präglats av mammas: "Du har en puss i nacken!"

Vi har blivit uppväxta kring hela den här grejen med att man "sitter inne" på pussar, oftast i nacken eller på kinden. Ibland när vi var små sa vi att dom var slut, eller att vi hade hur många som helst.

Jag har smittat av det här på mina "barn". Det började med att jag sa: "Akta så jag inte stjäl en puss av dig". Nu säger dom jämt (mest pojken, som är väldigt pussig av sig): "STEAL A KISS!!" och så tittar han busigt på mig.

Det känns bra att vi har vår egen lilla grej. Jag har även infört en lek där vi låtsas att vi blir attackerade av pirater och måste gömma oss och springa runt. Det får mig att känna mig lite mer som hemma. Ja, inte för att jag leker pirat med ögonlappar och pistoler hemma numera, men det är Mina lekar som Jag infört och lekt när jag var liten.

Har precis kollat klart första avsnittet för denna säsongs One Tree Hill! Och snart börjar Grey's m.m. Jag längtar.

Ta hand om er, nu ska jag krypa till kojs.

RUN

Har precis varit och sprungit i parken i 1,5 timme. När jag kom hem var jag så fruktansvärt törstig och varm att jag hade lust att hoppa i poolen med kläderna på.

Ibland beundrar jag mig själv för min extrema intelligens. Det är jättevarmt ute idag, säkert 30 C. Ändå tar jag på mig en fleecetröja innan jag beger mig ut för att träna. Jag svettades inte alls kan jag tala om!

Nåväl, här är ett väldigt litet utplock från i visiten i Chicago city i söndags.



Här är glassen för 70 riksdaler... Hehe, hehehe. Aldrig mer...

Vi höres, som morfar skulle säga! Kram


OH, THANKS



En dag i parken mötte jag en 30-årig mamma. Vi log åt varandra när vi passerade och plötsligt slänger hon ur sig: "You have beautiful legs!"

Jag hann mest bara slänga ur mig ett chockat, "OH thank you!"

Det är en av skillnaderna här, att folk är mer rättfram och pratsamma jämfört med Sverige. Jag var och åt lunch med Ann-Sofie en dag när en gammal man kom fram till vårat bord och sa: "I just have to tell you how beautiful you girls are! I've been sitting over there looking at you".

Och det knepiga var att det inte kändes så konstigt att han kom fram. Hans fru var också med och dom var så himla rara! Så vi pratade med dom ett tag, jag berättade att vi kom från Sverige och han berättade att han träffat sin vackra fru i Litauen och det där klyschiga med att Europeiska flickor är så vackra.

 


DOWNTOWN


Igår tog vi metran down town till Chicago!!! Tiden bara flög förbi, och bara på H&M var vi i 1,5 timme... (Varför gå in i en butik som finns hemma kan man undra såhär i efterhand...)

Från halv elva till halv 7 var vi ute och strosade omkring på gator som State Street, Michigan Avenue och Millenium Park. Mer hann vi inte!

Fick med mig hem en svart kavaj (ä.n.t.l.i.g.e.n), världens mjukaste mjukisbyxor som påminner lite om haremsmodellen, en prickig klänning och en konstig, dock stilren ring.

Efter en lunch på Subway avslutade vi dagen med en glass för 70 kronor vardera (aldrig mer) på det kända Ghirardelli, ursprungligen från San Francisco.



Lägger upp bilder snart.

Kram


EN DAG I PARKEN

Man kan väl ändå inte bli för gammal för att gunga?



Jag var i parken med barnen (min lillkille och hans två kusiner) häromdagen och lekte, när jag fick för mig att gunga. "Vilken bra idé!!", tänkte jag och kunde riktigt se framför mig hur jag tog mig ann en gunga, för att harmoniskt swischa fram och tillbaka med vinden i håret och den friska luften i ansiktet! Det var en så vacker syn att jag var tvungen att smyga mig fram till gungan för att sätta tanken i verk.

Men Icke... Bortsett från att jag fick ont i baken, så blev jag bara yr och började må illa... Så jag sneglade besviket tillbaka på parkbänken, pustade och gick tillbaka och satte mig.

Sedan hettsade jag upp alla ungar och plötsligt sprang jag för mitt liv medan barnen jagade mig. Vi hade jätteroligt och sprang ut på ängen bort från lekplatsen för att bestiga en rätt hög och lång backe med fin utsikt, jag är så imponerad att de små tog sig upp själva utan att klaga! Ja, förutom Jonah då, kusinen på 3 år... Honom tog jag på ryggen och sprang uppför hela backen, och jag kan säga som så... Han är verkligen ingen liten 3-åring, utan rätt välvuxen... Min värdpappa tyckte att jag var galen, för strax därefter kom han och lilltjejen från skolan med bröd som jag bett dom ta med sig för att mata änderna! Solen sken och jag njöt verkligen i fulla drag.

Föräldrarna är bortbjudna på middag ikväll så idag är första natten själv med dom. Efter att ha tagit dem på middag till Mc Donalds, (jag åt hemma) tagit den vanliga kvällsduschen, läst saga, stoppat om, pussat godnatt och kliat, är jag nu själv färdig för sängen en film senare! Det var någon på TV med Will Smith som hette Hitch. Såg halva, men den verkade rätt bra! Romantiskt slut, och det passar ju mig.



Nu ska jag nanna! Och ni kliver väl upp om 3 timmar, då är klockan runt 8 hos er.

Kram!


YESTERDAY

Hallå.

Har precis blivit lämnad ensam kvar i huset och avslutat min sked med Peanut-butter... SKÖNT!

Igår firade vi nyår så att säga, i det så kallade "Mansion House". Eller ja, det där hittade jag på själv. Men det är som ett litet mansion tycker jag. Jag glömde dock min kamera, vilket var väldigt ondöigt gjort av mig kan jag tycka eftersom vi åt vid långbordet och det var prydligt och fint dukat igår.

Ikväll äter jag inte middag hos min hostmammas föräldrar, jag avbokade det för att umgås med Ann-Sophie istället. Så vi får se vad vi hittar på, om det blir bio, bowling, matlagning här hemma eller vad som nu kan tänkas falla oss in.

Lilltjejen håller på att testa mig fortfarande. Ibland tror jag att jag håller på att få spunk på henne, men det knivigaste är när jag har båda samtidigt. Då skulle det verkligen vara bra med en sån här maskin ni vet, som drar en kopia på en så att man kan vara på två ställen samtidigt! För lillebrorsan vill alltid vara ute och spela basket med mig, medan storasyrran vill pyssla inomhus. OOOOAAAAHHHH. Puh.

(Några bilder från sommaren hemma, jag, Sofia, Daniel och Olivia gjorde en utsökt kycklingwook...)

(Jonatan försöker se filosofisk ut. Men det är han inte)


Hörs hej


NEW YEAR? YES!

Helllo

Igår var det dagen innan det judiska nyåret så vi var hos våra grannar och åt god mat tillsammans med 3-4 familjer till. "Pluset i kanten" är att alla har barn... så det är vad man kan kalla FULL HOUSE när man ses sådär, eller en extremt högljudd circus av nått slag. Oh jösses. 

Jag hade däremot jättetrevligt! Alla deras vänner som jag tidigare inte träffat, var väldigt rara och de var intresserade av mig både som person och Au Pair. Så som tur var slapp jag känna mig utanför och hade alltid någon att prata med. Vilket jag var lite orolig för innan vi gick dit!

Idag är det Nyår, så vi ska på middag till hostmammans föräldrar igen med hela hennes släkt. Just nu är dem i Synagogan med barnen, vilket de sa var tråkigt så jag stannar hemma och följer med någon annan gång när det sägs vara roligare!

Jag äter och äter hela tiden just nu. Min första provsmakning av Peanut-butter förra veckan var solklar. Jag tyckte inte om det. Det var strävt och konstigt, ja, en riktig besvikelse.

Men vad som hände sedan vet jag inte... Jag äter det på sked hela tiden. Och nu har jag börjat äta sylt på mackorna. Oh no... This doesn't look good...

FAST, jag står fast vid att detta är sista provningsveckan, sedan ska jag börja med mina gamla vanor igen! Jag tränar ju somsagt en del också! JAG LOVAR... Hehe, mitt mål är att komma hem mer vältränad än någonsin. Tror ni jag klarar det?

Jag ska äta mellis nu! Är ju somsagt uppe 6-6.30 på morgonarna varje dag. Och har jag lite sovmorgon så jag sover till 7 eller så, ja, då vaknar jag ändå alltid kring sex
 av att barnen härjar. Det är så mysigt...


(Se bara hur dom utnyttjar mig när jag sover?)



(Hos Engman veckan innan jag åkte och kollade på UNO'S NALLAR, en alldeles förträffligt bra film som vi gjorde när vi var små! Plus mycket annat som resulterade i flertalet garv och tårar)


Kram, vi höres


NY


SUNDAY

Heeey, hoooy!

Efter gymmet idag sågs Äntligen jag och Ann-Sofie efter att inte ha setts på hela veckan sedan NY! Vi stämde träff på ett lunchställe som heter Once upon a grill och avslutade med efterrätt på Dairy Queen. Jättemysigt och så himla roligt att ses igen.

Sedan var det raka vägen hem för att sedan följa med familjen på släktträff (Det är bara mammans släkt eftersom pappans bor i Arizona). De ses så gott som alltid på söndagar, det är självklart valfritt för mig om jag vill följa med.

Förra gången var vi hos mammans syster. Denna gång var vi hos föräldrarna. Vilket OTROLIGT hus dom hade... Jag är fortfarande ställd. Visst har jag sett fina hus genom livet, bland annat huset jag, pappa, Anders och Nina bodde i när vi var i San Fransisco. Där bodde vi hos Anders vän och jag hittade inte ens till toan, dock var jag 9 år. Men detta hus var superfint, och hela ommrådet hade enastående hus. Det var långt avstånd mellan husen och längre garageuppfarter, som små slott, och för att inte tala om tomterna... stora som fotbollsplaner.

Nu är jag helslut och imorgon åker ev jag och Ann-Sofie till stranden eller åker och shoppar. Det sägs att det ska bli bra väder, men man vet aldrig. Vi är lediga imorgon eftersom det är Labour-day här. En högtid.


Oh. Tidigare i veckan tog morfarn med barnbarnen och mig till The industry and science Museeum i Chicago. Så nu har jag fått se lite storstad också! Och inte visste jag heller att Barack Obama har hus där heller, i Hyde Park. Han bodde där innan han blev president.

Somsagt, jag lär mig nya saker varje dag. Och idag har jag även fått prata med mamma!!!

Nu ska jag dra en tandborste, hoppas ni sover gott! Klockan är sent borta hos er.

Kram


DET BÄSTA JAG HAR


PICTURES


Oh, bilder från NY kommer också inom en tresekundare!

Men som ni förstår så kan jag inte lägga upp bilder på huset eller familjen...


CHICAGO

HI!

Ja det tog ju ett tag att hitta tillbaka hit, men det har varit så mycket att göra.

NY och skolan på Long Island var en klass för sig... Luktade mestadels prutt, förutom i matsalen där det istället luktade utedass. Själva skolbyggnaden liknade ett amatöraktigt Hogwards och maten såg kort och gott misshandlad ut. Rummen vad slitna och gamla och när man lade sig i sängen så förväntade man sig inget annat än att en fjäder skulle komma ut ur madrassen. Så nog allt blev vi härdade där! Lektionerna i sig var så intetsägande så hälften vore nog och det enda som fastnade i mitt huvud var "NEVER SHAKE A BABY". Det som sades där var väldigt självklart i det stora hela. Vi hade dock en väldigt rar lärare.

På torsdagen åkte vi in till NY för sightseeing och det var superroligt att se! Vi hade världens coolaste guide. Han pratade oavbrutet och tycktes veta Allt om NY.

Fredagen kom och vi förstod fortfarande inte att det var Nu det gällde. Idag skulle vi träffa våra familjer.

Helgen var helt underbar och jag fick världens varmaste välkomnande av min familj. Vi spenderade tid ute vid poolen med deras underbara vänner och på söndagen träffade jag min hostmammas familj och dom var hur härliga som helst.

Sedan kom måndagen och verkligeheten. Eftersom flickan inte började skolan förrän på tisdagen så hade jag hela dagen med båda. Det var en utmaning som hette duga. Rastlösare ungar får man leta efter och jag har sådan värk i öronen efter skrik och gråt. Jag är Verkligen inte van detta...

Dock är dom kärleksfulla. Första kvällen jag inte var hemma och sa godnatt frågade dom efter mig, vart jag var och sa till deras mamma att hon skulle hälsa godnatt till mig från dem när jag kom hem och gå upp och ge dem en godnattpuss. Jag fick även en lapp: "Good night Emma, I love you, good night!"

Men som sagt, veckan har varit jättetuff och jag har haft hemlängtan... Jag ska vara här ett helt år? Jag vet inte ens vad jag gör här riktigt.

Måste kila nu, men återkommer strax om det äventyr jag hade idag!

Simma lugnt!


RSS 2.0