GOODBYE

Stora dagen idag!


Imorgon säger vi hej då Sverige för att mellanlanda i Tyskland där vi möter upp övriga Au Pairer. Sedan styr vi mot NY där vi ska gå i skola för en introduktion i 4 dagar. Därefter beger vi oss till våra familjer. Jag längtar efter att få träffa dom!


Ta hand om er här hemma. Jag ska hålla er uppdaterade.


KANELBULLAR

TJÄNA

Kors i taket och mjöl i påsen.

Här har vi bakat bullar, Sofia och jag! Lovisa skulle varit avis. Jag tror vi fick till 30 bullar i en sats på 50 st. Måttligt måttat... Vissa bullar blev rätt stora... Mmmmmmm! Det gick rätt bra det här med att inte köra ner all deg i magen innan vi var klara. Känner mig dock ändå lite jäst och tja... degig i magen nu...

MEN GODA BLEV DOM! JIHO. Mina första riktiga bullar blev supergoda och jag ser framför mig en karriär som bagare! Vilken succé jag skulle göra. Som ni förstår är dagisfröken rätt ute ur bilden nu.




TISDDA

HIIIIIIIIIIIIIIIIII

Ikväll har jag varit med Emma och mest bara släppt loss och skrattat. Såsom vi är kända för att reagera när vi är tillsammans. Det är rätt fräckt, hur man kan få varandra att bete sig och hur man kan tillåtas att ha så roligt som vi har?

Men vi har alltid vetat det, att vi är själsfränder. Vi blir helt till oss och upp i varv av varandras existens och närvaro. Och ska jag vara ärlig, så känner jag mig inte som alla andra när jag är med henne kring "vanliga" människor.

Vad har vi gjort då? Vi har sett Eclipse. Emma såg den för andra gången. Den var VÄL bra. Som alla andra. Jag tycker att dom här filmerna mest bara går ut på... attraktion? Men ja, dom är bra.

Nu har jag ätit lite mer mat och känner liksom att, nej, det var kanske inte det smartaste draget jag drog idag. Men gjort är gjort och kommer aldrig mer tillbaka.

Nu ska jag dock läsa ut en "uppgiftsbok" inför resan och sedan vända på steken och hoppas att jag somnar ögonaböj, för imorgon ska jag på "möte" halv 9 på morgonen.

God natt


P.s Jag var ute och gick idag, då jag plötsligt gick förbi en förskola och det slog mig att, "Hum, man kanske ska bli dagisfröken? Barn är ju glädjespridande och så vidare va, men tänk all god lagad mat, mysiga frukostar, mellis och fika. Jag skulle vara i himmelriket med allt gott att stoppa i munnen! Tjock skulle jag också bli, garanterat. Fast. Jag ska fundera på det. Jag ser mig själv mer som en karriärskvinna med ett sommarhus i Stockholms skärgård, eller varför inte vid Franska kusten. Som ni ser. Jag har inte bestämt mig än".


FRISK LUFT

Hejhej

Höstluften är här, det råder det ingen tvekan om!

Inläggen har varit måttligt fantasilösa och allmänt dötrissta på senaste, men jag har så mycket med mig själv och fokus på avresan nu.

Det här måste vara min största utmaning i livet hittills. Att bara slänga mig in i något helt nytt och lämna allt som någonsin varit min trygghet. Att även lämna alla jag älskar gör ont. Det gör riktigt ont... Och det fortsätter att bara trilla in fina sms och samtal inför att jag ska åka.

På torsdag fredag kommer släkten för att säga hej då en sista gång på ett tag.

Men vilken resa det ska bli! Och jag längtar att få träffa min "host family" som verkar oerhört glada och snälla! Det är mamman och jag som pratat mest och hållt kontakten, och det känns jättebra. Jag är redan förtjust i henne!

Nu ska jag ta mig en tvåtimmars promenad. Jag älskar luften ute nu och jag har hittat en ny favoritsträcka. Jag sa det till Sofia förut, det var så vackert att jag var tvungen att stanna och blunda, och bara andas in allting.

Vilken harmonisk människa man är. Jaha då.

På återseende!


?

Min bror är ute och promenerar. VA?


SOLSIDAN



Daniel blev ombedd att köpa boxen på jobbet och kom hem med den idag! ÄNTLIGEN! Nu blir det underhållning.


SPINNING

Hello

Skuttade upp 05.40 och var pigg som en gris för att åka iväg till spinningen. Har precis kommit hem eftersom Daniel behövde bilen till jobbet tjugo i åtta och ska gå ut och gå i den friska höstluften. För nog är det allt höst ute i luften nu, det känner man så väl! Mysigt kan jag inte låta bli att tycka och jag kan heller inte hejda känslorna om att jag längtar tillbaka till skolan. Det var alltid så mysigt och roligt att få börja hösten med det, men det kan mycket väl vara så att jag är rätt ensam om att tycka så.

Sen måste jag påstå att man är kär på hösten! Det är på sommaren man vill, men på hösten man blir.

Lite trisst är det bara att jag åker härifrån tills min fina höst kommer. Och ännu tråkigare att jag inte kan fira min 20-åriga födelsedag hemma. Däremot får jag ju istället ta igen lite utav den varma sommaren som jag så gott som missade där i juli.

Jag, Emma, Erika, Julia och Jossan har planerat att åka på Himlabadet (lite skeptisk är jag), men vi får se hur jag och Emma förhåller oss till det. Emma var lite småsjuk och jag har inte riktigt kommit underfund med om det är värt det eller inte än.

Dags att rusa, ha det så bra!


!

 

 

Hade jag varit rik, så hade jag köpt hela världen åt dom jag älskar!


JAG BÖRJAR TRO

Oskar Linnros – Genom eld


COFFEE

Halleeeååååååååååååååååå Skaaansnnnn! (Emmas och min absoluta favorit)

Jag har hållit igång hela dagen och jag känner hur huvudet börjar slappa efter, hög tid för en kaffestund nu alltså. Mamma blir alltid så exhalterad varje gång vi ska dricka kaffe. Det är nästan så att hon skriker, med förväntan och upprymdhet i rösten: "EMMA! VILL DU HA KAFFE!????". "Aj, ehm... Ja tack". Det låter precis som att det skulle vara jättebusigt att koka kaffe.

För ett par år sedan drack hon det inte ens. Då var det bara te som gällde, innan pappa prackade på henne och lärde henne dricka. Han har alltid varit värst, kanske är en yrkesskada...



Å, nu är det visst klart!

På återseende


TACK

Hej

Jag vet inte alls vad det är jag tänker säga, med ord. Det finns inga som är tillräckliga för att beskriva det jag känner.

Men nått i stil med... att jag helt ärligt inte kan förklara hur mycket jag uppskattar min familj och mina vänner. Jag var tvungen att fråga mig själv senast idag vad jag har gjort för att förtjäna alla? Att jag bara känner vackra människor får mig att förstå hur tacksam jag ska vara. Jag är helt klart priviligerad och bortskämd och jag kan bara önska att andra människor har det som jag.

Nu är det prick två veckor kvar tills jag åker och jag har fått flera obeskrivliga och helt otroliga sms från släkt och vänner som rent ut sagt får mitt hjärta att smälta och tårarna att rinna.

Jag har fått paket som jag både fått öppna hemma, men också paket som man vill att jag öppnar där borta när jag fyller 20 eller då jag har det som jobbigast med hemlängtan. Jag är redan nu jättenyfiken!


Kärleken övervinner allt.


Några få bilder från i lördags


"BYE"

 

Åh vilken underbar kväll jag hade igår. Tack vare er.


FÖRRA LÖRDAGEN

I lördags var vi minst sagt ute och roade oss. Med start hos Rosanna där vi lagade middag innan vi åkte in till stan.

Efter stadshuset var det bestämt att vi skulle äta innan vi åkte hem till Rossi och sova, men planerna blev omstuvade när jag kom på att det vore bättre om jag sov i stan så att det inte skulle bli så krångligt att åka hem sedan eftersom Rosanna bor ute "på landet". Så jag följde med Dimman och Yasin istället. Gustaf tågade efter han också, men åkte sedan för att handla hamburgare till alla. Under tiden fick Yasin för sig att det var efterfest någonstans och det känns som att vi begav oss ända upp i bergen. Vilket i själva fallet bara var precis ovanför IP... Nåväl. Där var absolut ingen efterfest! Gustaf ringer plötsligt och undrar var vi är och står vilsen med hundraelva hamburgare. Så jag och Dimitri går ner och möter upp honom och äter tillsammans upp alltihopa. 

Trots att vi har Yasins nycklar till lägenheten, känner var och en av oss för att åka hem. Gustaf pratade om att sno en cykel (vi trodde aldrig att han skulle göra det, inte jag iallafall). Två cyklar står i stället med vardera lås. Plötsligt säger pojken, "VI RYCKER!", och sliter tag i låset till ena cykeln som går sönder fortare än en höna bajsar. Jag och Dimitri blir chockade och tittar på Gustaf som om vi inte förstod vad han gjort, tills Dimitri säger, "Men, är inte det där Yasins cykel?"

Ett asgarv utlöser sig hos Dimitri och jag är inte sen jag heller att börja skratta så att tårarna sprutar.

Gustaf blir smått nervös och undrar varför vi inte stoppat honom!? Men vi hann ju inte ens reagera? Och nu i efterhand så undrar vi om Gustaf är en dold superman eller om Yasin helt enkelt hade ett förskräckligt billigt lås. Gustaf lovade inför oss att cykla tillbaka med den morgonen därpå och köpa ett nytt lås.

Och det var precis det han gjorde också.

Mmm, så kan det gå när inte låset sitter åt.


KVÄLL

Stack ut och sprang direkt efter mellis idag. Inte riktigt van att hoppa på träning sådär för tillfället kände jag!

Mellis...

Jag befinner mig bevisligen fortfarande på dagisspåret. Men det var en trevlig tid, maten var ju helt gudomlig! Fast att säga mellanmål är väl mer lämpligt vid 20 års ålder.

Imorgon kommer jag ha stora ica-kassar under ögonen eftersom jag kommer isäng rätt sent nu. Spinning 06.45 och gym efter det, sen en dusch och frisörbesök hos Amanda! Mitt hår är så fruktansvärt slitet och trasigt nu att jag knappt vet var jag ska ta vägen. Ett långdraget kurragömma skulle vara perfekt. Eller så är det nu jag ska inta den muslimska religionen och bära burka. Ja. Det finns en lösning på alla problem!

Äsch. Sen ska jag möta upp Sofia på stan och puttra på, sedan blir det Alnö hela kvällen med Emma, Matilda och Sofia. Gamla tiders!

Nu ska jag bläddra lite i min senaste bokerövring och hoppas att jag kan somna illa kvickt efter det.

God natt fellows


JOGGING

Det här med att hitta nya joggingskor är inte lätt. Det är en rätt tuff match tycker jag, särskilt om man får för sig att känna efter liiiite för noga, som man lätt kan göra... Samtidigt är det ju viktigt att de inte ger skavsår eller klämmer någonstans.

Imorse kom jag på att jag inte testat dom än, och snörade på mig dom för att gå runt lite. Jag började styra fötterna mot badrummet, men där stod Daniel och i full färd med morgonproceduren. När han fick syn på mig skrattade han... Där stod jag i min pyjamas t-shirt, ett par strumpor, och mina nya skor.

Sedan gick jag ner, tog några varv runt vardagsrumsbordet och sen upp igen. Nu har jag bestämt mig. Dom var för små. Vi mätte och jämförde mina gamla, som var en halv cm större. Tråkigt, men mest jobbigt. Nu måste jag på ny jakt.


Roligt att Sverige vann mot Estland idag! HURRA


Nehe, nu är det So You Think You Can Dance. Inte lika bra som tidigare säsonger kan jag tycka!?

Trevlig kväll




TISDAG

HEJ!

Idag är första dagen på länge som jag inte haft några direkta planer alls! Först blev jag lite bestört, "Är det verkligen så att jag ska slösa bort den här dagen på att bara fumla runt hemma?", innan det slog mig att det kunde vara skönt med en paus. Och se det var det! Solen tittade ju så lyckat fram också. Var det två veckor sedan sist? Jag sörjer att jag inte kunnat vara på stranden mer i år. Har bara lyckats 2 gånger, varav det blev görkallt och blåsigt när vi kom ut båda gångerna. Man har ju tur!

Så efter att jag skjutsat brorsan till jobbet, sprungit hårproduktsärende på Birsta och inhandlat lite olika livsmedel på Willy's har jag bara varit hemma och slöat. Gått en promenadsväng som idag tog 1,5 timme istället för vanligtvis 1 eftersom jag hade med mig systemkameran.

Jag har knäppt så mycket bilder sedan jag fick den att jag blir utmattad av tanken på att ens lägga upp en, men jag bör ta och rensa dom lite snart.


Bilder från i lördags när vi lagade mat hos Rosanna

 

Hörs hej!


RSS 2.0